Буквално изтърбушиха Изборния кодекс. Обърнаха го с хастара навън в

...
Буквално изтърбушиха Изборния кодекс. Обърнаха го с хастара навън в
Коментари Харесай

Мая Манолова: Нинова доведе лявото представителство до будна кома

Буквално изтърбушиха Изборния кодекс. Обърнаха го с хастара на открито в една извънредно недемократична посока. Връщането на хартиената бюлетина е методът, по който мафията, мутрите и статуквото да си върнат контрола над страната.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria ръководителят на „ Изправи се, България “ Мая Манолова.

На идващите избори ще забележим всички неприятни практики, с които се надявахме, че сме се разделили на идващите избори – следен, платен избор, замяна на гласа на хората, фалшифицирани, манипулирани протоколи. Всичко най-лошо, което сме гледали 12 години по време на модела ГЕРБ в този момент се връща с нова мощ.

Изборите с машини бяха почтени и честни и заради тази причина нямаше никакви подадени тъжби от партиите. Делът на следения и купения избор внезапно понижа при гласуването с машина.

 
Ясен е механизмът, по който се подменят резултатите. Предварително се попълнят бюлетини, които се изнасят от уредниците, главно от партийни функционери на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Така се управляват хората – не просто дават обещание да гласоподават за дадена партия, а връщат празната бюлетина, пускат цялостната, снимат си вота.
Опитът на хартиената коалиция от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия въобще да махне машините за локалните избори е жесток опит още веднъж да си купят и фалшифицират локалния избор.

Имам доверие на машините, без значение дали са такива, на които се гласоподава или такива, които сканират и регистрират резултатите от хартиено гласоподаване. Но както виждате това не беше признато. Не е ясно за какво да има съмнения към машините, а да няма съмнения към тези, които действително ще регистрират резултатите.

Партиите изначално нямаха никакво желание да вършат държавно управление и това лъсна със забавянето на раздаването на мандатите. Те не помниха своите предизборни обещания още с прекрачването на Народното събрание. Спомняме си, че и ГЕРБ, и Политическа партия твърдяха, че ще вършат държавно управление. И Костадинов, и Нинова твърдяха, че ще вземат участие във властта. Реално те използваха тези два месеца, с изключение на да вземат депутатските заплати, с най-важното за партиите – измененията в Изборния кодекс.

Проблемите на хората – инфлацията, ниските приходи, скъпите храни и горива, остават в периферията на тяхното внимание.

 
Тепърва пред българските жители ще бъде показано лявото обединяване. То ще е обединяване не просто на леви партии и социалисти, които са в Българска социалистическа партия, само че и на доста хора с идея, с биография и нови лица. Ще става въпрос за леви обединения, които да съставляват работещите, уязвимите хора, дребния и фамилния бизнес, възрастните хора.
Ще има един предвидим, мощен и единен ляв индивид. Ръководството на Нинова на нейната партия, докара лявото посланичество до будна кома. Не е обикновено в най-бедната страна с най-големите неравенства да няма мощно ляво посланичество. 15 милиарда лева се раздадоха на компаниите, до момента в който семействата не са получили и стотинка.

Имаме ясна позиция против въвличането на България във война, сподели Манолова във връзка на войната в Украйна.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР