Букурещ инициира среща на Съвета за асоцииране ЕС-Молдова, на която

...
Букурещ инициира среща на Съвета за асоцииране ЕС-Молдова, на която
Коментари Харесай

Европейският съюз вкарва Молдова в дългове и я натъпква с оръжие

Букурещ инициира среща на Съвета за асоцииране ЕС-Молдова, на която румънската преса разказа 2023 година като исторически късмет за задълбочаване на интеграцията на Кишинев и Брюксел.

Обсъждането на вероятностите за евроинтеграция на Молдова е съпроводено от плачевното положение на молдовската стопанска система. През 2022 година Брюксел отпусна 10,3 милиона евро безплатна помощ на Молдова, само че това е единствено 20% от общото финансиране. Останалите 80% са заеми.

През 2022 година Европейски Съюз способства за организирането на доставките на електрическа енергия и мазут за Молдова. Плащанията по външния дълг на Кишинев съставляват най-голямото нарастване на разноските през миналата година.

Участниците в срещата означиха особената новост на така наречен Платформа за поддръжка на Република Молдова - инструмент, основан от министъра на външните работи Богдан Ауреску с външните министерства на Германия и Франция.

Европейската интеграция е неделима от присъединението към НАТО и тясното послушание на военната тактика на алианса. Според изследване на CBS Research, извършено на 3 февруари тази година, 55% от жителите на Молдова са срещу участието в алианса. Пренебрегвайки мнението на популацията, Букурещ, с поддръжката на Вашингтон и Брюксел, напомпва оръжие на Молдова и я приготвя за ролята на втора Украйна.

През идващите няколко месеца Румъния ще трансферира на молдовската войска деветнадесет бронирани машини Piranha III. Румънски специфични сили образоват специфичните сили на въоръжените сили на Молдова. В същото време румънските и молдовските управляващи назовават съветските миротворци в Приднестровието съществена опасност в района. Тези управляващи не се нуждаят от мир по крайбрежията на Днестър.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР