Буксуват законовите промени за . Три месеца след сформирането на

...
Буксуват законовите промени за . Три месеца след сформирането на
Коментари Харесай

НЗОК: Анализ ще покаже кои заболявания изискват специални храни


Буксуват законовите промени за. Три месеца след сформирането на работна група, към момента няма изясненост по кое време НЗОК ще стартира да ги заплаща. За казуса сигнализираха пациенти, организации и лекари.

15-годишният Деян е с церебрална парализа и. По тази причина той е с рисково ниско тегло. „ Борим едни 19-20 кг. Бяхме стигнали до 25 кг, след това отново падна на тегло “, споделя Ивайло Апостолов, татко на Деян.

предотвратяват в допълнение намаляване. Струват на фамилията към 1500 лева месечно.

„ Те не са прищявка или волност. Те са животоспасяващи. Нашите управници от още се мъчат да открият “, споделя Ивайло Апостолов.

и за неврологични, чернодробни, онкологични и още доста редки болести.

„ Има деца, които в действителност. Ако ги няма, какво вършим? Те не могат да си ги разрешат, тъй като са скъпи. Какво ще вършим? Майките бъркат храни у дома с подръчни материали? “, изяснява доцент Йорданка Узунова.

От здравното министерство обявиха, че касата да заплаща тези храни. И допълниха, че към този момент са ѝ дали нужната информация, с цел да се случи това.

От касата още през ноември 2022 година споделиха, че я чакат. „ В момента се прави разбор на предложенията, който да уточни болесттите и положенията, за които е използвана използването на. В него ще бъде посочен и ориентировъчният брой пациенти годишно, както и нужният финансов запас “, се споделя в тяхното мнение.

За да се подсети за казуса в Народното събрание беше открита фотоизложба. На част от фотосите са деца, които оцеляват точно посредством тези. „ Децата живеят с помощта на донори “, регистрира Анна Йончева, уредник на изложбата „ Деца (не) като другите “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР