Букър се присъединява към нарастващия брой демократи в Сената, призоваващи Менендес да подаде оставка на фона на федерално обвинение

...
Сенатор Кори Букър от Ню Джърси се присъедини към призивите
Коментари Харесай

Сенатор Кори Букър от Ню Джърси се присъедини към призивите на своите колеги от Демократическата партия към сенатор Боб Менендес да подаде оставка след федерално обвинение, обвиняващо го в престъпления, свързани с корупция.

Букър каза, че намира обвиненията срещу Менендес за „трудни за съвместяване с човека, когото познавам“. Все по-голям брой демократи в Сената призоваха Менендес да подаде оставка след повдигнатото обвинение във вторник. Много от тях казаха, че той трябва да се счита за невинен до доказване на противното, докато твърдяха, че сенаторите трябва да бъдат държани на по-висок стандарт, който изисква „обществено доверие“.

„Въпреки че сенатор Менендес се ползва от презумпцията за невинност до доказване на противното и ще има време в съда, за да се защити, аз вярвам, че е най-добре за неговите избиратели, американския народ и нашата национална сигурност сенаторът да се оттегли“, Болдуин, от Уисконсин, се казва в изявление във вторник сутринта.

Тестър, който е изправен пред трудно преизбиране в Монтана следващата година, повтори чувствата на Болдуин.

„Прочетох подробните обвинения срещу сенатор Менендес и ги намирам за дълбоко обезпокоителни. Докато той заслужава справедлив процес като всеки друг американец, аз вярвам, че сенатор Менендес трябва да подаде оставка в името на вярата на обществото в Сената на САЩ“, каза той в изявление.

Липсата на подкрепа от страна на колегите на Менендес от Демократическата партия идва въпреки слабото мнозинство, което партията държи в Сената. Сенсорите Питър Уелч от Върмонт, Шерод Браун от Охайо и Джон Фетърман от Пенсилвания също призоваха за оставката на Менендес.

Росен, който ще бъде преизбран следващата година в Невада, направи изявление също във вторник.

„Добре документираните обвинения в политическа корупция са нарушение на общественото доверие и сенатор Менендес трябва да подаде оставка“, каза Росен. „Въпреки че той има право на справедлив процес и справедлив процес, това е разсейване, което подкопава двупартийната работа, която трябва да вършим в Сената за американския народ.“

Фетерман, който беше първият, който призова за оставката на Менендес през уикенда, ще върне 5 000 долара дарения, които кампанията му получи от комитета за политически действия на Менендес, според офиса на Пенсилванския демократ.

Менендес и съпругата му Надин Арсланиан Менендес са обвинени в приемане на „стотици хиляди долари подкупи“ в замяна на влиянието на сенатора. Прокурорите твърдят, че подкупите са включвали злато, пари в брой, плащания по ипотека на жилище, компенсация за „работа с ниско или неявяване“ и луксозно превозно средство.

В изява в понеделник Менендес се противопостави на призивите за оставката си и обвини онези, които „прибързаха да осъдят“, че го правят от „политическа целесъобразност“.

„Признавам, че това ще бъде най-голямата битка досега“, каза Менендес, имайки предвид предстоящата правна битка. „Но както заявявах по време на целия този процес, аз твърдо вярвам, че когато всички факти бъдат представени, не само ще бъда оневинен, но все още ще бъда старши сенатор на Ню Джърси.“

Адвокат на съпругата на Менендес, Надин Арсланиан Менендес, каза, че тя отрича всякакви нарушения и ще се бори срещу федералното обвинение.

Сенаторът от Ню Джърси, който ще бъде преизбран следващата година и е в Сената от 2006 г., преди това се бори с федералните обвинения за подкупи и корупция, повдигнати през 2015 г.

Той обвини "силите зад кулисите", че се опитват да го накарат да млъкне и да прекратят политическата му кариера.

Конгресменът Анди Ким, който представлява 3-ти конгресен окръг на Ню Джърси, обяви в събота, че планира да предизвика Менендес на първичните избори на Демократическата партия следващата година, ако Менендес се кандидатира за преизбиране.

Тази история е актуализирана с допълнителна информация.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР