Bugatti Chiron се изправя в директна битка срещу най-мощната Tesla

...
Bugatti Chiron се изправя в директна битка срещу най-мощната Tesla
Коментари Харесай

Кой е по-бърз: Bugatti Chiron или Tesla Model S?

Bugatti Chiron се изправя в директна борба против най-мощната Tesla Model S Plaid в ново видео в канала на DragTimes в YouTube. Двете коли застават на стартовата линия с ясната цел да забележим коя от тях е по-бърза в конкуренция от място на отдалеченост от 402 метра и доускорение. Двете коли на процедура са много разнообразни, само че представянето им е толкоз близко, че е противоречиво да определим, коя от двете коли е същинският победител в тази ситуация.
`Кой

Френският Chiron разчита на 8.0-литров бензинов W16 мотор с четири турбини и мощ от 1500 конски сили. Максималният въртящ миг доближава 1600 нютон метра при пиковите си мощности, а задвижването на четирите колела подсигурява той да стигне до земята в оптимални количества. Трансмисията е автоматизирана със седем предавки и двоен съединител.
`Кой

Model S Plaid разчита на три електромотора, чиято систематична мощ е по-скромните 1020 конски сили, които също се предават към четирите колела. Тук тежестта също играе изключителна роля, защото е с към 226 кг повече от това при Bugatti-то, само че пък и всичкият въртящ миг се появява при натискането на газта. Препоръчваме ви да изгледате видеото, в случай че желаете да станете очевидци на забавна конкуренция сред бензин и електричество.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР