Буферен подземен паркинг за 193 коли отваря днес до метростанция

...
Буферен подземен паркинг за 193 коли отваря днес до метростанция
Коментари Харесай

Подземен паркинг работи от днес до метростанция "Национален стадион "Васил Левски"

Буферен под земята паркинг за 193 коли отваря през днешния ден до метростанция " Национален стадион " Васил Левски ". Той е построен от Центъра за градска подвижност и е включен в услугата " Паркирай и пътувай ".

Всеки лидер, купил билет или с абонаментна карта за метро, които е чекирал в тази метростанция, употребява 2 часа гратис паркиране и по-късно по 50 ст. За всеки идващ час. Условието е да се върне на същата метростанция след повече от един час. Целта е да не се хитрува с преференциалните условия на услугата " Паркирай и пътувай ". За останалите водачи, които паркират, само че не употребяват метрото, цената е 1 лев на час.

Новият паркинг е с работно време от 05.00 ч заран до 24.00 ч. В него могат да домуват коли, чиито водачи имат абонамент от 120 лв. на месец. Ако някой случайно остави колата си в паркинга през нощта, ще заплаща по 50 ст. на час.

В този буферен паркинг, който е на три равнища, има обособено поделение за коли с газови уредби. При пожар автоматизирано ще се затварят порти, с цел да се локализира случая, изясни Румяна Милова от ЦГМ. Монтирани са и четири зарядни станции за електрически автомобили и хибриди.

Запитан от " Дневник " за какво се назовава буферен, откакто е в центъра, зам.-кметът по превоза Дончо Барбалов изясни, че " дали ще го назоваваме буферен или не – това е паркинг за 200 коли на основно място в града ".

В паркинга може да се влиза единствено от бул. " Драган Цанков ", против БНР. Идващите коли от бул. " Евлоги Георгиев " нямат право на ляв завой и по тази причина би трябвало да извърнат на кръговото кръстовище при Телевизионната кула и да се спуснат още веднъж по бул. " Драган Цанков " до входа на паркинга.

ЦГМ е вложил 2.3 млн.лв за доизграждане на оборудването, което е готово недодялан градеж дружно с метростанцията от близо 10 години. Тогавашният му собственик " Метрополитен " АД е чакал финансиране от Столичната община за довършването му, само че то се забавя и паркингът е даден чартърен на БНР. Националното радио влага 383 хиляди лв. в него и го употребява известно време.

Столичният общински съвет разпореди на ЦГМ да влага средства за дефинитивно дотъкмяване. След социална поръчка, извоювана от " Калистратов груп " ООД, раотата стартира на 23 април и след 183 дни, както е по контракт, паркингът е подготвен.

Предстои ЦГМ да построи още три буферни подземни паркинга – пред Централна гара, на бул. " Сливница " при едноименната метростанция и наземен в кв. " Надежда ". Последният ще може да се употребява и от живеещите в комплекса, защото е на огромна повърхност – 4 дка, изясни Милова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР