Буферен паркинг с места за около 700 камиона заработи в

...
Буферен паркинг с места за около 700 камиона заработи в
Коментари Харесай

Тировете вече си имат буферен паркинг до ГКПП Дунав мост-Русе


Буферен паркинг с места за към 700 камиона проработи наоколо до Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " при Русе. Той е построен върху общински терен, само че с частна инвестиция, заяви кметът на града Пенчо Милков, представен от Българска телеграфна агенция.

Досега придвижването бе и даже блокирано, защото товарните коли изчакваха да преминат граничния пункт по пътя Русе-Мартен и по интернационалния бул. " България ". Именно заради тази причина локални поданици всеобщо

По думите на Милков при подписването на контракта с компанията, построила паркинга, общината е получила 1 млн. лв. през предходната година.

" Всяка година в общинския бюджет ще постъпват по 600 000 лв. от частния вложител за отстъпването правото на градеж. То е за период от 30 години ", разясни кметът на Русе.  

Таксата за престой на камион е 11 лв. без Данък добавена стойност за българските компании, сключили контракт, само че за задграничните превозвачи тя е по-висока.

На паркинга са издигнати и две здания с доста тоалетни и бани, които водачите могат да употребяват. Изгражда се и заведение за хранене. 

В случай, че системата проработи, общината е в подготвеност да почисти булевардите " България " и " Тутракан ", които са нечисти при престоя на камионите.

" Влизането на камиони в паркинга не е наложително, а непринудено. Забранен е обаче престоят на булеварда. Камионите могат да изчакват и на всяко друго позволено за престой място. Но на булеварда не би трябвало да има към този момент камиони. Не би трябвало да има закъснение на трафика от транспортни средства към работните места, към дома на хората. Шофьорите на камиони ще би трябвало да се съобразят с реда, който Русе е основал ", съобщи Милков. 

Ако в някои обстановки паркингът се препълни, камионите ще изчакват в сектор от интернационалния бул. " България ", уточни Милков и добави, че с отпуснатите от страната 3 млн. лв. се построява и общински паркинг за камиони, който е с потенциал 75 места. 
 Тирове още веднъж са в капан на
Тирове още веднъж са в капан на " Дунав мост " край Русе

Другите участници в придвижването също попадат в тапата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР