Будителството е талантът да вдъхновяваш за добри помисли и дела.

...
Будителството е талантът да вдъхновяваш за добри помисли и дела.
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Будителството е талантът да вдъхновяваш за добри помисли и дела


Будителството е геният да вдъхновяваш за положителни намерения и каузи. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев в словото си, отдадено на днешния 1 ноември – Ден на националните будители.

„ Будителството е смелостта да направиш първата крачка в непозната посока и да проправиш път за тези, които идват зад теб. Будителството е съзнаването, че със стореното през днешния ден носиш отговорност пред хората на следващия ден “, означи Донев.

Според премиера днешният празник е и ден за отдаване на респект пред паметта на огромните българи. „ Нека бъде и ден, в който насърчаваме младите българи в техните първи крачки като наши наследници “, прикани министър председателят.

„ Преди тъкмо 100 години министърът на националното просвещение Стоян Омарчевски внася предложение в Министерския съвет за установяване на 1 ноември за Ден на националните будители. По остарял жанр това е денят на Свети Йоан Рилски – небесният настойник на българския народ. Сто години по-късно будителството продължава да е силата, с която просветители разпалват искрата за познание във всеки от нас “, напомни още той./Tribune.bg
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР