Будителите дадоха сила на народа ни в най-тежките изпитания. Това

...
Будителите дадоха сила на народа ни в най-тежките изпитания. Това
Коментари Харесай

БСП: Будителите дадоха сила на народа ни в най-тежките изпитания

Будителите дадоха мощ на народа ни в най-тежките тествания. Това се показва в декларация от името на Българска социалистическа партия във връзка Деня на будителите.

„ Днес честваме Деня на будителите!

Днес се прекланяме пред всички почтени български синове и дъщери, посветили живота си на Отечеството и трансформирали ориста си във факел за поколенията след тях - книжовници, просветители, революционери, създатели, учители, вдъхнали в мрака на непознатото подтисничество религия в личните сили на народа по пътя към историческото възобновяване на българската държавност.

Днес се обръщаме към предишното, с цел да сверим посоката, която поемаме с високите критерии, които са ни завещани от нашите будители. Днес е не по-малко мъчно да опазим корените си и да предадем традициите и националната ни същина на новите генерации.

Това е повода в този ден да благодарим на първо време на българските учители, че не престават тихото си родолюбиво дело и демонстрират на децата ни образеца на великите българи, признака на предишното, което ще проправи пътя на бъдещето “, показват от Българска социалистическа партия.

„ Дълбока признателност за вашите ежедневни старания да предадете на новото потомство силата на писмеността и езика, на традициите, които са най-сигурната отбрана на българския дух!

Днес благодарим и на дейците на науката, културата, изкуството, тъй като те „ събуждат” от незнанието, от страха, от апатията, с цел да се роди желанието за смяна – персонална и социална и с цел да се сътвори утрешната история на България “, написа още в декларацията на партията.

„ Будителите дадоха мощ на народа ни в най-тежките тествания!

Вярваме, че днешните будители са техни почтени следовници и в дните на актуалните предизвикателство ще са стожер на българщината и националното самочувствие, с цел да победим безразличието, апатията и страха и да отхвърлим нападателната духовна, интелектуална и морална отпадналост, с цел да пребъде България!

Честит празник на всички учители, академични преподаватели, книжовници, читалищни дейци, учени, дейци на културата и изкуството, публицисти! Честит празник на всички българи! “, декларират от Българска социалистическа партия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР