Budapest Open, финалВиктория Томова – Тамара Корпач 6-7(3), 7-6(4), 0-6Виктория

...
Budapest Open, финалВиктория Томова – Тамара Корпач 6-7(3), 7-6(4), 0-6Виктория
Коментари Харесай

Томова загуби от Корпач на финала в Будапеща


Budapest Open, край

Виктория Томова – Тамара Корпач 6-7(3), 7-6(4), 0-6

Виктория Томова претърпя проваляне от международната №118 Тамара Корпач на финала на WTA 125 шампионата в Будапеща. Двубоят стартира чудесно за първата ни ракета, която бе доста покрай спечелването на откриващия сет, само че не съумя да се възползва от разкрилите се пред нея благоприятни условия. Така отрицателната ѝ серия против германката продължи, като към момента няма победа след пет изиграни мача посред им.

Въпреки днешната загуба Томова може да бъде удовлетворена от представянето си в унгарската столица. В понеделник тя освен ще се завърне в Топ 100 на международната класация, само че и ще се изкачи до рекордното за нея 93-то място.

Началото бе великолепно за Томова, която осъществя два поредни пробива и поведе с 3-0, като във втория гейм избави цели шест брейкпойнта, преди в последна сметка да завоюва подаването си. Корпач обаче съумя да върне интригата, като също проби и редуцира пасива си до 3-2. Макар да бе сложена напрегнат, българската тенисистка продължи да владее самодейността и стигна до два следващи сетбола при 5-4.

Корпач обаче избегна заплахата и изравни резултата, след което двете си размениха по още един пробив и по този начин се стигна до тайбрек. В него Корпач съумя да натрупа удобен задатък от 4-0, като след това запази тази разлика и взе преднина в мача след 7-6(3).

Вторият сет стартира по подобен сюжет, само че при разменени функции – Корпач поведе с 3-0, само че Томова съумя да върне един от пробивите и да понижи изоставането си. Първата ни ракета бе доста покрай равнене на резултата, само че в шестия гейм пропусна брейкпойнт и Корпач завоюва подаването си, правейки резултата 4-2 в своя изгода.

Това обаче не обезвери Томова и тя продължи да показва доста динамичен и нападателен тенис. Първата ни ракета възвърне равенството, след което реализира цялостен поврат и стигна до сетбол при 6-5. Той обаче бе избавен от Корпач и германката докара нещата до нов тайбрек. В него Томова поведе с 2-0, само че квалификантката съумя да изравни при 4-4. Първата ни ракета обаче завърши сета по допустимо най-хубавия метод – със серия от три следващи точки, надделявайки със 7-6(4).

В заключителния сет обаче конспирация нямаше. Корпач не загуби гейм и завоюва частта единствено за половин час, триумфирайки със 7-6(3), 6-7(4), 6-0 по-късно под три часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР