Будапеща. Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова взе

...
Будапеща. Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова взе
Коментари Харесай

Зам.-министър Деница Николова взе участие в среща на националните координатори за Стратегията на ЕС за Дунавския регион

Будапеща. Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова взе присъединяване в среща на националните координатори за Стратегията на Европейски Съюз за Дунавския район, която се организира в Будапеща, Унгария. Това оповестиха от пресцентъра на министерството . Участниците в срещата се сплотиха към дискутираните по време на провеждането й модел и задания на бъдеща конструкция, която да поеме функционалностите на Контактното звено на Дунавската тактика и да подкрепи осъществяването й.
България показа пред националните координатори на четиринадесетте страни целите си като предстоящ Председател на Дунавската тактика през 2018 година Страната ни ще работи в посока обезпечаване на последователност и продължение на линията за възстановяване на координацията в границите на стратегията; промотиране, гласност и бистрота при вземането на решения и осъществяване на настоящи диспути по настоящи въпроси; извеждане във фокус на целта за туризъм и културна инфраструктура и техния принос за реализиране на стопански напредък, претовареност и съгласуваност сред районите по поречието на р. Дунав. Това ще бъде и главната тематика на основното събитие на Българското председателство на Дунавската тактика – Седмия годишен конгрес, който ще се организира през м. октомври 2018 година В рамките на форума ще бъде проведена Среща на министрите, отговарящи за туризма. България ще бъде хазаин при започване на 2018 година и на три работни срещи на националните координатори на Дунавската тактика и на координаторите на дванадесетте предпочитани области.
България поема Председателството на Стратегията на Европейски Съюз за Дунавския район от Унгария през м. октомври 2017 година Стратегията дава рамка за устойчивото му развиване посредством сливане на напъните на всички заинтригувани страни за превъзмогване на провокациите в района, свързани с понижаване на икономическите разлики, разрешаване на проблемите, свързани с опазването на околната среда, развиването на свързаността и сигурността.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР