БУДАПЕЩА, Унгария (AP) — Президентът на Унгария официално подписа във

...
БУДАПЕЩА, Унгария (AP) — Президентът на Унгария официално подписа във
Коментари Харесай

Президентът на Унгария официално подписа одобрението на кандидатурата на Швеция за НАТО, премахвайки последното препятствие

БУДАПЕЩА, Унгария (AP) — Президентът на Унгария публично подписа във вторник законопроект, одобряващ кандидатурата на Швеция за НАТО, премахвайки последното затруднение след 18 месеца отлагания, разочарова алианса, защото той се опитваше да се разшири в отговор на войната на Русия в Украйна.

Подписът на президента Тамаш Сульок беше нужен, с цел да влезе в действие законопроект, който беше признат в унгарския парламент предишния месец в кулминационната точка на месеци на разногласия от съдружниците на Унгария, с цел да убеди националистическото си държавно управление да вдигне блокирането си против участието на Швеция.

Правителството на министър-председателя Виктор Орбан показа протоколите за одобрение на влизането на Швеция в НАТО през юли 2022 година, само че въпросът зацикли в Народното събрание заради съпротивата на депутати от ръководещата партия.

Решението на Унгария утвърди методът за второто разширение на редиците на НАТО за една година, откакто и Швеция, и Финландия аплайваха за присъедин...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР