БУДАПЕЩА, Унгария (АП) — Премиерите на Унгария и Швеция сключиха

...
БУДАПЕЩА, Унгария (АП) — Премиерите на Унгария и Швеция сключиха
Коментари Харесай

Унгария и Швеция се споразумяха за отбранителна сделка преди окончателното гласуване за присъединяването на Швеция към НАТО

БУДАПЕЩА, Унгария (АП) — Премиерите на Унгария и Швеция подписаха съглашение за отбранителната промишленост в петък, което ще разшири флота на Будапеща от шведски построиха бойни самолети, проправяйки пътя за евентуалната ратификация от Унгария на дълго отлаганата кандидатура на Швеция за НАТО.

Срещата в Будапеща сред унгарския министър председател Виктор Орбан и неговия шведски сътрудник Улф Кристерсон пристигна след месеци на нараснало напрежение сред двете страни поради отхвърли на Унгария да даде поддръжката си за присъединението на Швеция към НАТО.

Кристерсон направи пътуването до Унгария след многократни предложения за това от унгарското държавно управление, нещо, което Орбан загатна, че ще бъде авансово изискване държавното управление му да утвърди кандидатурата на Швеция за НАТО.

Споразумението за защитата от петък наподобява беше решаваща точка за помиряване сред двете държавни управления и Орбан уточни, че неговата партия е подготвена да утвърди кандидатурата на Швеция в понеделник.

На пресконференц...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР