БУДАПЕЩА, Унгария (AP) — Правителството на Унгария няма да промени

...
БУДАПЕЩА, Унгария (AP) — Правителството на Унгария няма да промени
Коментари Харесай

Унгария няма да отстъпи и да промени политиките за ЛГБТК+ и политиките за убежище, критикувани от ЕС, казва министър

БУДАПЕЩА, Унгария (AP) — Правителството на Унгария няма да промени политиките, които Европейският съюз счита, че нарушават правата на ЛГБТК+ и тези на търсещите леговище, даже в случай че това би размразило милиарди финансиране, което блокът е спрял от Будапеща, сподели министър от държавното управление в четвъртък.

Европейски Съюз замрази финансирането за Унгария заради опасения, че нейното дясно националистическо държавно управление е потъпкало правата на малцинствата и университетските свободи, не е съумяло да овладее корупцията в длъжностните лица и е подкопало демократичните полезности.

Отпускането на тези средства е обвързано с провеждането на промени от Унгария, с цел да я приведе в сходство с демократичните стандарти на Европейски Съюз.

Гергей Гуляс, шеф на кабинета на премиера Виктор Орбан, сподели на конференция в четвъртък, че има „ граници “ за реализиране на съглашение с изпълнителната власт на блока, защото смяната на политиките по отношение на ЛГБТК+ и правата на леговище би противоречало на волята на у...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР