БУДАПЕЩА, Унгария (AP) — Двупартийна делегация от американски сенатори направи

...
БУДАПЕЩА, Унгария (AP) — Двупартийна делегация от американски сенатори направи
Коментари Харесай

Правителството на Унгария отказва предложението да се срещне с американски сенатори, търсещи одобрение за кандидатурата на Швеция за НАТО

БУДАПЕЩА, Унгария (AP) — Двупартийна делегация от американски сенатори направи публично посещаване в столицата на Унгария в неделя и прикани националистите държавното управление неотложно да утвърди молбата на Швеция за присъединение към НАТО.

Унгария е единствената от 31-те съществуващи членове на НАТО, която не е утвърдила кандидатурата на Швеция. Унгарското държавно управление е изправено пред възходящ напън да работи, откакто отсрочи хода повече от 18 месеца, защото приемането на нова страна във военния съюз изисква единомислещо утвърждение.

Гостуващите сенатори оповестиха, че ще показват обща резолюция в Конгреса, осъждаща хипотетично демократично оттегляне в Унгария и приканва държавното управление на министър-председателя Виктор Орбан да вдигне блокирането си върху трансатлантическата интеграция на Швеция.

„ С присъединението Унгария и вашият министър-председател ще създадат огромна услуга на свободата- любящи народи по света “, сподели сенатор Том Тилис, републиканец от Северна...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР