Будапеща определи като срамни коментарите на ръководителя на ЕС Урсула

...
Будапеща определи като срамни коментарите на ръководителя на ЕС Урсула
Коментари Харесай

Унгария отвръща на Фон дер Лайен за действията срещу ЛГБТ законодателство

Будапеща дефинира като " срамни " мненията на ръководителя на Европейски Съюз Урсула фон дер Лайен, че нов закон в Унгария, забраняващ ЛГБТ наличие в образованието за деца, опонира на полезностите на Европейския съюз.

" Изявлението на ръководителя на Европейската комисия е срамно, тъй като се основава на погрешни изказвания ", се споделя в изказването на държавното управление и се прибавя " то разгласява пристрастно политическо мнение без авансово извършено, независимо следствие ".

Самата Фон дер Лайен съобщи през днешния ден, че новото законодателство, признато от унгарския парламент на 15 юни, е " позор ".

" Този законопроект явно дискриминира хората въз основа на тяхната полова ориентировка ", сподели тя на медийна конференция в Брюксел, добавяйки, че комисията ще повдигне правни дейности по отношение на закона в Будапеща.

Парламентът одобри на 15 юни законодателство, забраняващо „ популяризирането “ на хомосексуалността на малолетни, което съгласно критиците, е принуда против правата на ЛГБТ общността.
 Европейски Съюз заплаши Унгария с орязване на заплащанията поради ЛГБТ законодателство Европейски Съюз заплаши Унгария с орязване на заплащанията поради ЛГБТ законодателство
Европейската комисия позволява вероятността изплащането на средства за Унгария да бъдат понижени, в случай че страната одобри закон, забраняващ &...

Наричайки мненията на Фон дер Лайен три пъти „ позор “, в унгарското изказване се споделя, че законодателството " пази правата на децата ". То " подсигурява правата на родителите и не се ползва за правата на полова ориентировка на лица над 18 години, тъй че не съдържа никакви дискриминационни детайли ", добави държавното управление.

Въпросът евентуално ще пробие път към срещата на върха на Европейски Съюз в четвъртък и петък в Брюксел, на която унгарският националистически министър председател Виктор Орбан би трябвало да участва.

През последните години Орбан, който ръководи Унгария от 2010 година, вкара социално-консервативна политическа стратегия в Европейски Съюз за това, което той назовава бастион против демократичните идеологии. Той постоянно е в несъгласие с Брюксел, изключително във връзка с строгата имиграционна политика на страната.

Източник: АФП
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР