Будапеща е заявила в сряда на срещата на посланиците на

...
Будапеща е заявила в сряда на срещата на посланиците на
Коментари Харесай

Унгария се отказва от възраженията си срещу създаването на нов оръжеен фонд за Украйна

Будапеща е декларирала в сряда на срещата на посланиците на Европейския съюз, че няма да застане на пътя на консенсуса, въпреки че договорката за по-голям пакет финансова помощ в размер на 50 милиарда евро остава в задънена улица, съобщи известието Българска телеграфна агенция.

Миналия месец Унгария наложи несъгласие на отпущането на 50 милиарда евро за Украйна посредством бюджета на Европейски Съюз до 2027 година.

Лидерите на Европейския съюз ще се срещнат в Брюксел на 1 февруари, с цел да се опитат още веднъж да реализират съглашение за даването на нова финансова помощ на Украйна. Официални представители в Европейски Съюз показаха внимателен оптимизъм, че на срещата на върха ще бъде реализирано съглашение. Официални представители в Будапеща също обявиха, че чакат срещата да има резултат.

Миналата седмица ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изрази убеденост, че ще бъде реализирано съглашение сред всички 27 страни членки, т.е. в това число Унгария - бяха изказани отзиви за разновидности за решение, с което се заобикаля Будапеща. Унгарският министър-председател Виктор Орбан разяснява неотдавна, че постигането на съглашение е допустимо.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР