Будапеща е против започването на преговори за присъединяване на Украйна

...
Будапеща е против започването на преговори за присъединяване на Украйна
Коментари Харесай

Орбан отряза Украйна за преговори за членство в ЕС

Будапеща е срещу започването на договаряния за присъединение на Украйна към Европейски Съюз и тази позиция не предстои на " спазаряване "  във връзка със замразяването на средства от европейските фондове за Унгария от Брюксел, съобщи министър председателят Виктор Орбан.

.„ Преговорите за участие на Украйна не би трябвало да стартират, това е ясната позиция на Унгария “, съобщи Орбан, представен от западни медии. " Искам да поясня - отводът на Унгария да стартира договаряния за присъединение на Украйна към Европейски Съюз не е предмет на комерсиална договорка. Той не може да бъде обвързван с казуса със средствата, които Унгария би трябвало да получи ", изясни Орбан. Той добави, че Брюксел „ дължи пари на Унгария “.

От 10 години Европейската комисия (ЕК) упреква Орбан в ограничение на демократичните институции, определяне на надзор върху пресата и нарушение на правата на националните малцинства в страната. Миналия декември комисията реши да замрази 22 милиарда евро финансиране за Унгария заради опасения по отношение на върховенството на закона в Унгария. В момента Европейска комисия ревизира дали Унгария извършва поставените й условия за разпределяне на средствата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР