БУБА Баскетбол е доказано и добре познато име на родната

...
БУБА Баскетбол е доказано и добре познато име на родната
Коментари Харесай

На крачка от мечтата: БУБА Баскет работа за собствена зала

БУБА Баскетбол е потвърдено и добре познато име на родната спортна сцена, като повече от две десетилетия столичната школа дава късмет за развиване на надарени деца и юноши. Столичният клуб един от най-успешните в детско-юношеския баскетбол в последните години, само че дълго време страда от неналичието на задоволително огромна и функционална лична зала. Проблем, който наподобява може да изчезне в напълно близко бъдеще, а неговото решение си има име - Спортна зала " Слатина " в едноименния квартал. Очаква се скоро Столичният общински съвет да организира гласоподаване за градеж на оборудването, което ще даде още повече благоприятни условия пред тимовете на клуба, а също така ще бъде и от социална изгода.

Идеята е зала " Слатина " да има две редом ситуирани в главното пространство баскетболни стадиони, които ще бъдат подобаващи и за волейбол, бадминтон и други спортове, а концепцията е да могат да се провеждат по едно и също време както подготвителни, по този начин и спортни събития. Предвижда се построяването и на няколко по-малки като размер зали за други спортове (физическа подготовка, бокс, битка, йога...), както и фитнес зала и четири стадиони за скуош. Разбира се, към всичко това са планувани и отговарящи на равнището на залата съблекални.

В директна връзка с главната зала са планувани и няколко стадиони навън, още веднъж комбиниращи вариантите за баскетбол и волейбол, също както и футболно игрище и тенис корт. Възможност за спомагателното делене на стадиони за по-малки тимове, както и открит тенис корт. Всички спортни стадиони в залите и откритите пространства се планува да бъдат употребявани както от спортисти, по този начин и от учащи и жители.

Комплексът е умислен да бъде изпълнен в оптималната степен с естествени материали, в духа на зелената архитектура и дизайн

Специално внимание е отделено на запазването, разширението и благоустрояването на пешеходната връзка (пешеходна зона/пътека), осъществяваща директния контакт сред двата квартала, която води през спортния комплекс навън към моста над прилежащата Слатинска река. Пешеходната пътека се планува да обезпечи удобно прекосяване на инвалиди, велосипедисти, деца, възрастни и други поданици на квартала.

БУБА Баскетбол приема тази идея с огромна упоритост и отдаденост в тези тежки времена, а с всички събития към COVID-19, нацията има потребност от крепко подрастващо потомство повече от по всяко време. Клубът сподели обществената си ангажираност, откакто баскетболисти и треньори на БУБА, минали през болестта, към този момент подариха кръвна плазма в интерес на нуждаещите се.

Проектът подсигурява цялостна бистрота и ще бъде изпълнен взаимно с община " Слатина " и Столична Община, като ще бъде в интерес на всички жители на София

Планираната инвестиция е в размер на 7 милиона лв., с цел да могат децата да упражняват в най-хубави условия и да се построяват със самочувствието на връстниците си от тимове като Реал (Мадрид) и Байерн (Мюнхен), които постоянно вземат участие на проведената от столичния клуб интернационална годишна конкуренция " БУБА Къп ".

Проектът е на проектант Бойко Кадинов.
corner.dir.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР