бТВ Йордан Цонев е прав, че приемането на партийна субсидия от

...
бТВ
Йордан Цонев е прав, че приемането на партийна субсидия от
Коментари Харесай

Ивайло Нойзи Цветков: Няма логика партийните коалиции да не получават субсидия

 бТВ Йордан Цонев е прав, че приемането на партийна дотация от 8 лв. е поклон към Българска социалистическа партия, тъй като те трябват на премиера Бойко Борисов за гласуването на бюджета, съобщи Ивайло " Нойзи " Цветков.

Политическият анализатор и културолог е безапелационен, че партийна дотация би трябвало да има, само че въпросът е какъв да бъде нейния размер. Това обаче би трябвало да се реши след експертен разбор.

Има два метода към въпроса за партийното финансиране - популистки модел, чието проявяване е било видно в заложения за дотациите въпрос на референдума, и експертен модел, който е за предпочитане макар недоверието, което се е настанило против специалистите в обществото, счита Нойзи.

Според него няма действителна аргументация за какво е било признато дотацията да бъде 8 лв., откакто в Германия е 1 евро. Той обаче отбелязва и обстоятелството, че във федералната република гласоподавателите са доста повече, означи той пред БТВ.

Ивайло " Нойзи "  Цветков показа една " странна концепция " по какъв начин да се управляват харчовете на партиите - парите от дотацията да остават в държавния бюджет, а финансовият министър да осребрява фактурите, показани от политическите сили. Така ще може да се управлява в известна степен до каква степен правомерно са изхарчени парите.

Нормално е по-малките партии с по-слаби изборни резултати да получават по-малко. Също по този начин " няма логичност партийните обединения да бъдат лишени от дотация ", счита Нойзи, съгласно който това е една от повода за бързото раздробяване на такива обединения.

Не партийната дотация обаче е казусът в " Демократична България ", а неналичието на водачество и идеологическият " миш-маш ", който царува там.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР