бТВ В навечерието на Коледа, рисковете престъпление да ви провали празниците

...
бТВ
В навечерието на Коледа, рисковете престъпление да ви провали празниците
Коментари Харесай

Повишено внимание! Крадците стават още по-нагли по празниците

бТВ В навечерието на Коледа, рисковете закононарушение да ви провали празниците нарастват доста. В заплаха са както персоналните ви движимости, по този начин и домът ви.

Според полицията, крадците по празниците са два типа – инцидентни и експерти от настоящи банди. Основният съвет е: заключвайте добре вратите си, даже и да сте у дома и внимавайте с отворените прозорци.

" Има хора, които се катерят до 2-3 етаж на жилищни здания. Това, че в зимния период  е студено и отново оставяме отворени прозорци, не би трябвало да ни успокоява, че когато е студено, крадците ще стоят на топло. Напротив, те знаят, че тогава вашето внимание е понижено, приспано ", разяснява служител на реда.

Силно целесъобразно е и да не издавате местоположението си в обществените мрежи, тъй като по този начин единствено ще улесните крадците.

На разсейването ни разчитат и джебчиите. В навечерието на Коледа Гергана Еремиева остава без портфейл, в който имало 400 лв. и документи.

Откраднати са от чанта в детска количка: " Много добре облечена, по нищо не помислих, че може да направи нещо такова. И слушам по какъв начин продавачката в магазина споделя: " Тя взе нещо, момиче, къде ти е портмонето? ", аз разтварям чантата на количката и виждам, че го няма. Самата количка отворена, бебето беше будно. Могла е, в случай че пожелае, да вземе и самото дете. Време за дарове е и в този момент... малко или доста ще ощетя детето и околните си ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР