bTV Това е право на Лютви Местан, понеже той е обвиняем

...
bTV
Това е право на Лютви Местан, понеже той е обвиняем
Коментари Харесай

Адвокатът на семейството на загиналото бебе: Очаквам до дни и по-тежко обвинение за Местан

 bTV Това е право на Лютви Местан, тъй като той е обвинен по доста тежко закононарушение – причиняване на гибел по несъобразителност. Очаквам до няколко дни и по-тежко обвиняване. Това е защитна версия, която му дава право да изявява в медиите. Така се изрече Николай Димитров, юрист на фамилията, взело участие в тежката злополука, взела жертва 6-месечно бебе, по отношение на вчерашните изказвания на Местан в ефира на bTV.

Припомняме, че през вчерашния ден водачът на ДОСТ съобщи: " Няма да поема непознат грях или виновност за тази трагична гибел. Аз платих 10 000 лв. гаранция, въпреки че можех и да не я платя. Прокуратурата да ревизира и шофьорското минало на другия участник – същинския извършител на злополуката. В формалния профил на Юсеин станахме очевидци на над 30 записи, които изясняват злополуката, която той аргументи. Аз мъчно намирам сили да ги изгледам. Откровен камикадзе! ".

Местан сподели и фотография, която по думите му потвърждава, че той не е взел ничие преимущество, защото не е ударен от ляво, а челно. Адвокатът на фамилията от своя страна съобщи: " Това е невероятно. Няма по какъв начин да се получи. Задължението на участниците, когато при тях има знак " стоп ", не се изчерпва с механично натискане на педала и прекъсване, а задължението им се изчерпва едвам тогава, когато се убедят, че няма придвижване на пътя с преимущество. Местан излиза от път без преимущество. Няма по какъв начин да се случи това, което споделя той ".

" Скоростта ще я дефинират експертизите. Нашите експертизи демонстрират, че фамилията се движило със скорост към 90 км/ч. Излизайки от път без преимущество, спрял или не на знак " стоп ", той не се е уверил, че пътят с преимущество е чист ", сподели Димитров.

" Клиентите ми са във забележимата му зона. Не е допустимо да не са, завоят не пречи. По законите на механиката няма по какъв начин клиентът ми да развие такава скорост, че да не е във забележимата зона. Участниците в другия автомобил, пасажерите, са видели доста добре господин Местан и са мислели, че ще спре на знак стоп ", посочи юристът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР