БтвСпас Василев от Кочериново, станал известен с фалшивата си самоличност

...
БтвСпас Василев от Кочериново, станал известен с фалшивата си самоличност
Коментари Харесай

Бтв: Спас е искал да помогне на хората, не да ги мами

Бтв

Спас Василев от Кочериново, станал прочут с подправената си идентичност като Александър Николов, остава в ареста. Жертви на схемата му със самолетни билети, за която ви описа първо bTV, са станали десетки хора. 

Той е правил упорита и продължителна незаконна активност, оповестиха от прокуратурата. Ако излезе на независимост, може да я възобнови.

Спас е желал да помогне на хората, а не да ги измами, твърди отбраната му. Предал се е самичък в ГДБОП в петък заран. Последно бил в Бургас, твърди юристът му Георги Ценев.

Спас резервира безмълвие пред съдиите.



За разлика от продължителните диалози, които той е водил по телефона с жертвите си, през днешния ден избра да бъде сбит. В първата си медийна изява сподели, че съжалява, че не е нарушител и не го е направил за пари.

Десетки хора се оплакаха, че са измамени от него, като в обществените мрежи той се е представял като Александър Николов.

Адвокатът ми ще приказва ”, отговори той на всички въпроси от медиите.



Обвинението, поради което Спас Василев е арестуван , е за машинация отпреди 5 години – още веднъж със самолетни билети, на мъж от Варна. По последните случаи към момента се събират доказателства. Адвокатът му твърди, че той не е лъжец. Искал да помогне на другари и познати.

„ Ако осъщественото от Василев, беше осъществено от компания, ООД да вземем за пример, не предстои на никаква глоба ”, съобщи юрист Георги Ценев.

Според прокуратурата това, че е опитвал да скрие самоличността си е още един мотив, че е работил с лъжливи планове.

„ Не е харесвал името Спас. Неудобно му е. Той ми показа, че през юли самичък взема решение да спре, защото още веднъж влиза в остарелия циничен кръг ”, сподели юристът му Георги Ценев.

По думите му това може и да се назова пирамида. Според него Спас е търсил почитание и внимание. на въпроса дали му има вяра, Георги Ценев сподели, че измамата идва доста елементарно.

" От желанието да се покажеш, не можеш да изпълниш обещанието и става машинация ".

Александър Николов е бил извънредно деен в обществените мрежи  – изгрява там по врeме на огромните митинги през 2013 година Внимателно построява облика си – трансформира се в коментатор в медии, без да се демонстрира, основава уеб планове. За себе си твърди, че живее в Париж, че е бил в щабовете на френски кандидат-президенти, а в последните няколко години, че е чиновник в компании като " Еърбъс ".

Започва да предлага и да обезпечава евтини самолетни билети, трупайки солидна база с персонални данни. Някои заплащат, само че не получават нищо.

Сред излъганите са мениджъри, юристи, публицисти. В началото на август част от тях се свързват посред, осъзнават истината и алармират Министерство на вътрешните работи.

bTV се свърза с французина Александър Мартинез , чиито фотоси употребява Спас за подправената си идентичност във „ Facebook ”. Мартинез фактически работи за „ Еър Франс ”, сподели, че не познава Спас и остана сюрпризиран. Заяви, че разисква с юриста си дали да заведе дело против Спас от Кочериново.

Схемата на измамника с подправена идентичност, който завлече десетки консуматори във „ Facebook ”, е работила от най-малко 8 години. Това описаха първо пред bTV негови близки другари.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР