Бтвснимка: БтвНикога не съм пращал доклад в ДАНС. Това каза

...
Бтвснимка: БтвНикога не съм пращал доклад в ДАНС. Това каза
Коментари Харесай

Бившият шеф на БДЖ: Никога не съм пращал доклад в ДАНС

Бтв

фотография: Бтв

„ Никога не съм пращал отчет в ДАНС ”. Това сподели в предаването „ Тази събота ” по bTV към този момент някогашният изпълнителен шеф на БДЖ Владимир Владимиров. За изпращането на отчет в ДАНС се заприказва, откакто транспортният министър Росен Желязков изиска оставките на тримата членове на Съвета на шефовете в „ Холдинг БДЖ ”.

„ Никакъв документ не е излизал от мен и да отива в каквато и да била работа ”, безапелационен беше той.

Според него недоброжелатели са създали медиен скандал, който не съществува, само че добави, че няма визия кои са те.

„ Не бих споделил, че БДЖ е в рецесия. Има известна рецесия в „ Пътнически транспорти ” и тя се обвързвана с това, до каква степен е допустимо с наличния запас да се извършва амбициозният график, който управлението на „ Пътнически транспорти си е заложило, и до каква степен ремонтната стратегия, направена по този график, е в положение да бъде изпълнена ”, означи той.

Владимиров разяснява и думите на транспортния министър Росен Желязков, че неприятната връзка и невъзможността за работа в екип са аргументи за оставките в БДЖ.

„ Не бих споделил, че има неприятна връзка. Имаше спор до каква степен е реалистично с наличния запас да бъде изпълнен този график в „ Пътнически транспорти ” и до каква степен ремонтната стратегия може по подобен метод да поддържа преносимия състав, тъй че този график да бъде изпълнен. В резултат от този спор може да се каже, че е имало разминаване в мненията в Съвета на шефовете ”, посочи Владимиров.

Според него наличният запас към днешна дата не разрешава да се извършва този оптимистичен график и ремонтната стратегия има съществени пропуски, с цел да може да се извършва графикът.

„ Винаги съм твърдял, че би трябвало да има подготвен различен график, в случай че събитията покажат, че този не може да бъде изпълняван ”, сподели още Владимиров.

Той акцентира, че сега отговорностите на БДЖ са 170 милиона лева и са най-ниските от последните 12 година

„ БДЖ не е компания, която се намира във банкрут, няма отговорности и загубите ѝ от 70 милиона са доведени до нула ”, съобщи още Владимиров.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР