БТВ След месеци в зелената зона Видинска област е с най-много

...
БТВ
След месеци в зелената зона Видинска област е с най-много
Коментари Харесай

Това е градът с най-много заразени у нас, а болницата там работи само с един лекар

 БТВ След месеци в зелената зона Видинска област е с най-вече инфектирани в страната от дни.

След нощното си дежурство в отделението по кардиология, лекар Николай Йорданов продължава работа в Коронавирус отделението.

" Около 70 души, цялостно е отделението, приема се всичко и това е. Идват заболели в тежко положение, с ниски сатурации и би трябвало да се одобри и да се лекува с О2 и всички неща, които са нужни ", споделя доктор Йорданов.

Нищожен % от болните са имунизирани и съгласно лекарите това е причина за огромния им брой.

" Обясняват ни, че не са се ваксинирали, тъй като им вкарват някакви чипове. Сега не знам какви са тези чипове “, споделя завеждащият Коронавирус отделението доктор Людмил Миланов.  

Видин е и граничен район, което е още една причина за високата заболеваемост.

" На две граници, минават и идват наши българи от чужбина и това отново е рискова зона ", разяснява шефът на РЗИ-Видин доктор Венцислав Владински.

И до момента в който болничното заведение съумява да се достави с дезинфектанти и други консумативи, то личен състав няма от кое място да вземе.

" В момента се работи с един доктор, две сестри и две санитарки, което за 80 души е невероятно. Това е нечовешка работа “, споделя завеждащият Коронавирус отделението доктор Людмил Миланов.  

Недостатъчно, само че всеотдайни – това счита за медиците от отделението 75-годишната Анна Петрова, лекувана от COVID-19 преди няколко месеца.

" Влязох без религия и като видях положението на всички болни там, напълно изгубих мозъка и дума, и мълчах, и чаках надали не края си. Аз нямам думи по какъв начин да им благодаря на тези хора, на тези ангели в бяло ", споделя Анна.

Здравните управляващи предвиждат, че пикът ще продължи най-малко още седмица, само че по-късно болните постепенно ще стартират да понижават.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР