БтвСаудитска Арабия призна, че журналистът Джамал Хашоги е починал в

...
БтвСаудитска Арабия призна, че журналистът Джамал Хашоги е починал в
Коментари Харесай

Джамал Хашоги е починал в саудитското консулство в Истанбул след сбиване

Бтв

Саудитска Арабия призна, че журналистът Джамал Хашоги е умрял в нейното консулство в Истанбул при сборичкване с хора, които срещнал там, предадоха международните организации.

Те се позоваха на формалната Саудитска организация по печата, която популяризира предварителните резултати от следствието на мистериозното изгубване на основания в Съединените щати саудитски публицист отстъпник.

Разследванията на случая не престават, като досега са били арестувани 18 саудитски жители. Имената им не бяха разкрити. 

Съветникът в кралския двор Сауд ал Кахтани и заместник-ръководителят на разузнаването Ахмед Асири са били уволнени, наред с още трима високопоставени разузнавачи.

Крал Салман е разпоредил преструктуриране на управлението и преразглеждане на пълномощията и методите на националното разузнаване под надзора на министерски комитет отпред с престолонаследника принц Мохамед бин Салман.

Комитетът ще би трябвало да рапортува персонално на монарха в период от един месец.

Саудитска Арабия изрази страдание за гибелта на Хашоги и похвали Турция за съдействието по случая.

Кралството дава обещание да накаже с цялата суровост на закона всички тези, които са забъркани в убийството на журналиста, се споделя в изказване на саудитското министерство на външните работи в Туитър.

Саудитският престолонаследник не е знаел за съответната интервенция, довела до гибелта на Хашоги, увери представител на управляващите, осведомен с следствието, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Според цитирания източник, поискал да резервира анонимност, не е имало заповед журналистът да бъде погубен или даже похитен. Той обаче означи, че има кардинална директива за връщане на критици назад в страната.

Местонахождението на тялото на Хашоги не е известно, откогато то е било предадено на " локален помощник ", сподели представителят на саудитските управляващи. Той уточни, че водачът на консулството е взел участие в интервенцията по прехвърлянето на тленните остатъци.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР