bTV Съдът ни принуждава да взимаме правосъдието в свои ръце. Ще

...
bTV
Съдът ни принуждава да взимаме правосъдието в свои ръце. Ще
Коментари Харесай

Бащата на Яна: Ще съм принуден аз да раздам присъдата на убиеца на детето ми

bTV Съдът ни принуждава да взимаме правораздаването в свои ръце. Ще съм заставен аз да раздам присъдата на килъра на детето ми. Това сподели бащата на убитата Яна Кръстева след решението на съда да даде дефинитивно 20 години на Николай Русинов-Чеци.

" Правораздавателната система не взима нещата в свои ръце, ще съм заставен аз да ги взема и аз да раздам присъдата. Моят живот е на финала и мисля да го направя. Ако в действителност той бъде пуснат ще го намеря и ще го пратя където му е мястото и аз ще заема неговото място ", сподели Явор Кръстев.

Той изрази възмущението си от присъдата и уточни, че не схваща за какво съдът не признава, че Яна е убита по изключително нечовечен метод. " Защо съдът се показва с претекст, че той е килърът, само че гибелта не е настъпила по изключително нечовечен метод. Двама патолози дадоха показания, че мъката на детето ми е била към 20 минути ", изясни той и добави, че са я погребали в закован ковчег.

Той попита дали, в случай че Яна е била дете на магистрат присъдата е щяла да бъде същата.

По думите му би трябвало да се промени Наказателния кодекс и да се върне смъртната присъда и доживотния затвор без право на подмяна. " Ние тарантулваме убийците на децата ни и по тази причина желая, освен аз, само че и другите мои сътрудници по орис, за промени на Наказателно-процесуален кодекс за връщане на смъртната присъда и пожизнен затвор без подмяна. Да не не помнят правораздавателните, че и те имат деца. На всеки може да се случи ", сподели той.

Бащата на Яна добави, че в Унгария е имало спад на тежките закононарушения след предлагането да се върне смъртното наказване при изключително тежки условия. За него справедлива присъда е единствено " око за око, зъб за зъб. "

" Освен да си носим тъгата какво да създадем още ", добави той. " Времето лекува някои неща – това не. Натрупва се. Грохнали сме и двамата, вървим като сомнамбули. Всичко ни е на погрешно като знаем, че детето ни е подземен ", уточни още почерненият татко. 

" Не ми е ясно за какво апелативните и Върховен касационен съд не признават заключението на патоанатомите. Искам някой да ми каже какво да върша аз когато съдът ме принуждава да взема правораздаването в свои ръце. Добра, неприятна одобрявам си страната. Но съм отчаян от правораздавателните органи ", показа Кръстев.

Съпругът на сестрата на Яна сподели писмо, адресирано до Върховен касационен съд, председателят на съда Капка Костова и членовете.  В него Даниела " благодари "   за несъответстващото и незаслужено решение по делото за зверското ликвидиране по изключително нечовечен метод на моята сестра и показва, че толерират общество на убийци, в което се е трансформирала България и това те да убиват леко осъдени.

" Благодаря ви, че толерирате и остатъците от жертвите да търсят правораздаване със лични средства, т.е. да убиват килъра. Осем години шиканиране, играене с тъгата на околните, харчене на пари и време за същото несъответстващо решение. Гавра с мъртвите, живите, с цялото общество, с институциите, с Върховен касационен съд. Видях го, чух го с ушите си по какъв начин се държа той с вас, килърът. Благодаря ви за толерирането на всичко това. Не толерирайте войната с сходни несъответстващи решения. Възпитавате общество на убийци. "

Бащата на Яна получи известие от брат й, в което той също декларира, че " щом няма закони, ще действаме ние по законите на джунглата. "
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР