bTV Протест се състоя в Търговище след катастрофа, при която пиян

...
bTV
Протест се състоя в Търговище след катастрофа, при която пиян
Коментари Харесай

Емоции в Търговище! Десетки искат наказание за пияния шофьор, блъснал две деца

bTV Протест се състоя в Търговище след злополука, при която пийнал водач блъсна мотоциклет и пострадаха момче и момиче на 16 и 18 години. Каски и чадъри алегорично бяха подредени пред Съдебната палата в североизточния град.

Към околните и приятелите на потърпевшите в злополуката момче и момиче се причислиха рокерите от района. Те настояха за обективен развой за отговорния водач, който избяга след злополуката.

Протестиращите сложиха каски и чадъри пред постройката на съда, тъй като се притесняват че казусът може да бъде потулен от правораздаването. Водачът  е правосъден охранител и брат на някогашния полицейски шеф Станимир Парашкевов.

" Искаме тези чадъри към избраните хора да паднат, да има правдивост, стига са се покривали като мишки, с опрощение за думите ми, всички пред закона сме равни ", сподели майката на момчето – Миглена Цанкова.

Бащата на момичето Бончо Стефанов благодари за поддръжката: " Значи има хора, които в действителност са още хора ".

Росица Петрова, някогашната брачна половинка на нарушителя, призна, че не за първи път сяда зад кормилото след приложимост на алкохол: " Да, в действителност той от много години пие и кара. Аз съм се опитвала да го спирам по всевъзможен метод, едвам не прозвучи добре, също и брат му го е спирал ".

Шофьорът е арестуван часове след случая. Тестът с дрегер демонстрира 0.71 промила и след 24 часа е освободен, само че по-късно прокуратурата още веднъж го задържа за период до 72 часа.

" Няма съображение да се приказва за чадър никога, дейностите са осъществени навреме след събиране на нужните доказателства, които по преценка на наблюдаващия прокурор са задоволителни за покачване на обвиняване е повдигнато такова ", безапелационен беше окръжният прокурор Драгомир Сяров.

Предстои да бъде поискано непрекъснатото задържане на лидера, а околните на потърпевшите чакат съответно наказване.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР