БтвПотенциално опасно е времето в шест области на страната, след

...
БтвПотенциално опасно е времето в шест области на страната, след
Коментари Харесай

Зимата се завърна: Снегът усложни пътната обстановка

Бтв

Потенциално рисково е времето в шест области на страната, откакто зимата се завърна с цялостна мощ у нас. Това са областите  Пазарджик, Перник, Монтана, Пловдив, Ловеч и Плевен . Пътната настилка е заснежена и водачите би трябвало да са изключително деликатни, предизвестяват от пътната организация.

 Опасно време, сняг

Снимка: btvnovinite.bg

900 машини работят по почистването , а съветът към водачите, които потеглят на път, е наложително да са със зимни гуми. Важно е и да заредят течност за чистачки съгласно сезона, както и да понижат скоростта и да карат деликатно.



 Опасно време, сняг

Снимка: btvnovinite.bg

„ Апелирам да се внимава, тъй като въпреки всичко е зима и заран, когато температурите са много по-ниски, е допустимо да има замръзване, макар че  опесъчаваме непрекъснато , съобщи ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Дончо Атанасов.

Лошото време докара до  поредност леки пътни произшествия , множеството в  Северна България .

 

Кола падна в река, а при сблъсък сред бус и тир край Полски Тръмбеш по пътя се разпиляха портокали. Единият от водачите се оплака, че е бил обран.

Лошото време е евентуалната причина за пътния случай край Стражица, при който лек автомобил падна в река, откакто излезе от пътното платно на заснежен сектор. Пострада 55-годишна жена.

Временно беше лимитирано и придвижването за тежкотоварни коли по пътя  Бяла – Плевен в региона на с. Масларево заради аварирал тежкотоварен автомобил.

На прохода Петрохан снежната завивка е към 14 см, само че пътят е опесъчен и измит до асфалт. Към 17 ч. вали слаб сняг, а температурата е минус 8 градуса. Трафикът е спокоен и даже по-слаб от нормалния.

Службите не оповестяват за произшествия и обстановки, свързани със снеговалежите в района. Всички пътища в региона са проходими при зимни условия, от сутринта за обработването им са употребявани 57 машини. За прохода остава ограничаването за прекосяване на тежкотоварни коли, което е в действие до края на март.

В Искърското дефиле водачите на тежкотоварни камиони  спираха, с цел да сложат вериги , макар че снежната завивка не беше огромна.

27-те регионални пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и не престават поддържането на републиканската пътна мрежа.

До края на седмицата се  чака стопляне , само че температурите по-късно още веднъж ще паднат.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР