bTV Пещерняци спасиха домашно куче порода хъски, паднало в дълбока пропаст

...
bTV
Пещерняци спасиха домашно куче порода хъски, паднало в дълбока пропаст
Коментари Харесай

Доброволци спасиха хъски, паднало в дълбока пропаст

bTV Пещерняци избавиха домашно куче порода хъски, паднало в дълбока бездна край софийското село Бов. Спасителите се отзовават на сигнал, подаден в обществената мрежа, за бедстващо от три денонощия животно. Пет часа по-късно кучето Ласи бе избавено и върнато на стопанина му.
На сигнала за помощ реагират неотложно доброволци от неправителствената организация " Пещерно избавяне ". Свързват се с жена, която ги води до скалите, от които е паднало кучето. Оказва се братовчедка на притежателя на кучето.

По урвата с въже се спуска Енчо. Помагат му Антония и Венцислав. Въпреки тъмнината тримата работят решително и умерено. Най-важното е мъжът да бъде добре подсигурен, с цел да стигне до мястото на случая незасегнат и след това да поеме нагоре дружно с Ласи.

Кучето е извадено сполучливо, стопаните не сдържат сълзите на наслада и са извънредно признателни на спасителите.

" Пещерно избавяне " е напълно доброволческа организация, която сплотява към 80 пещерняци. Мисията им е да оказват помощ на сътрудници в неволя, на бедстващи хора в пещери. Нямат доста опит в спасяването на животни, само че не отхвърлят да оказват помощ, тъй като е живо създание в заплаха.

Ден преди пещерняците на сигнала се е отзовала пожарната, само че без триумф.

Днес Ласи ще бъде прегледана от ветеринар. Навехнато ѝ е едното краче, за благополучие леко.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР