bTVОсобено опасно е слънцето за децата и за пенсионеритеЖълт код

...
bTVОсобено опасно е слънцето за децата и за пенсионеритеЖълт код
Коментари Харесай

Жега над 35 градуса са отчетени в 16 области, има колабирали хора

bTV

Особено рисково е слънцето за децата и за пенсионерите

Жълт код за рисково високи температури в по-голямата част от страната. Синоптиците предизвестяват, че горещата вълна ще бъде продължителна.

И вечерта в столицата продължава да е непонимо топло, а настилката, по която се движим, излъчва топлота.

Над 35 градуса през днешния ден са регистрирани в 16 области в страната, като в Монтана има 3 случая на колабирали поради жегата хора. Особено рисково е слънцето за децата и за пенсионерите.

В Монтана кипи дълго чакан ремонт на една от най-натоварените улици. Трийсетина служащи са на открито, даже и в непоносимия зной. На намерено работят и търговците на плодове и зеленчуци.

В ранния следобяд десетките търговци на общинския пазар в „ Красно село ” работят при температура от малко над 32 градуса. За Васил Николов, който работи там от 26 години, единственото избавление е водата.

Лекарите поучават да заобикаляме по този начин наречения температурен потрес, който може да докара и до загуба на схващане.

" Ето да вземем за пример, ние сме в нашия лекарски кабинет и сме избрали температура от 24 градуса. Вън е към 30 градуса. Не бива да се позволява разликата да е 20 градуса на климатик, а на открито да е 38 градуса, това ще е потрес за организма ”, изясни кардиологът доктор Рада Прокопова.

И още – става известно, че не ледената вода е решение в горещините, а чаят. Топлината от чая провокира потене, а потенето е единственият натурален метод за изстудяване.

И още от препоръките на кардиолога – да ограничим алкохола в жегата.

Вълната от парещ въздух ще продължи и през идната седмица като температурите тук-там ще стигнат и 40 градуса.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР