bTV Може ли да се окажеш жител на Турция без изобщо

...
bTV
Може ли да се окажеш жител на Турция без изобщо
Коментари Харесай

Българин се оказа жител на Турция без да знае

bTV Може ли да се окажеш гражданин на Турция без въобще да си стъпвал в тази страна - става известно, че е допустимо. Примерът идва от Кърджали, който откакто подал документи за детски надбавки, схванал, че няма да ги получи поради сегашния си адрес, който бил в южната ни съседка.
Семейството на Ивайло Коджабашев от години получава помощи за развъждане на двете си деца. Последното подаване на документи пред обществените служби обаче ги шокира. Оказва се, че Ивайло по адрес е регистриран в Турция.

От изненада мъжът даже не попитал в кой турски град се е открил без да знае, само че по съвет на обществените потърсил отговор от общината, откъдето след инспекция открили, че има неточност, само че не е по тяхна виновност.

Оказва се, че наредбата през 2005 година е разрешавала по данни на Министерство на вътрешните работи да се поправят актуалните адреси на лицата.

Спешна инспекция на Министерство на вътрешните работи удостоверява, че преди 12 години, при попълване на сегашния адрес на мъжа, е позволена техническа неточност. За нея Ивайло е можел да разбере надалеч по-рано, споделят от общината.

Днес наредбата към този момент е изменена и без писменото единодушие на индивида, местоживеенето му не може да бъде заменено.

За да си върне адреса в България, Ивайло също пуска молба и адресът му е изменен.

Според Коджабашев е допустимо персоналните му данни да са били употребявани на избори в Турция. Казва, че ще ревизира дал своя вот ли е в южната ни съседка без да знае.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР