бТВ Млад мъж с най-острата форма на левкемия, се озова блокиран

...
бТВ
Млад мъж с най-острата форма на левкемия, се озова блокиран
Коментари Харесай

Пореден опасен абсурд у нас: Онкоболният Георги се оказа затворник на COVID отделение

 бТВ Млад мъж с най-острата форма на левкемия, се озова блокиран и без лекуване за онкозаболяването си в COVID поделение на столична болница. Повече от два дни младежът не е получил консултация с хематолог, защото е бил с положителен PCR тест.

Майката на Георги Китипов изясни в предаването " Тази заран “, че той е с лека температура и леко изнемощял – като човек на химиотерапия. 

Миналата седмица младежът е бил изпратен от Пловдив в София – в Хематологията, само че там са били под карантина и са го изпратили в болница " Св. Иван Рилски “, където са му създали тест и PCR теста е позитивен. Затова в болничното заведение му споделят до изчака кола за спешна помощ, която да го закара в инфекциозно поделение. Чакането продължава три часа, а през това време Георги е с температура и учестен пулс. 

Докато майката на младежа беседва с доктор – експерт, на Георги му поставят парацетамол венозно за температурата и една банка хидратация, макар че той обяснил, че към този момент е взел лекарство.  

" Признаците, които сподели той, означаваха, че е предозиран, направи пулс 145. Дежурен доктор не се отзова и аз в продължение на час и половина със студена вода съм се борила да потуша температурата “, твърди майката. 

След три часа очакване на кола за спешна помощ, Георги към този момент е в безпомощно положение. След като идва екип и го качва в кола за спешна помощ, потеглят да търсят легло в някоя клиника. Такова място има във Втора градска болница, само че там кошмарът продължава, тъй като се оказва, че не е ясно с какви документи Георги е признат там. 

На идващия ден доста рано сутринта на младежът още веднъж е изработен PCR тест и той е негативен, следва още един – трети тест, който пък е позитивен. 

След това разхождане по лечебните заведения лекуването на Георги се забавя, само че продължава с изписан антибиотик. Майката желае среща с хематолог, само че получава отговор, че в това поделение се занимават единствено с Коронавирус. " Никой няма грижата да се занимава с съпътстващи болести “, твърди майката, представена от " БТВ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР