bTV Месец след поредицата от проверки, глоби и актове дейностите на

...
bTV
Месец след поредицата от проверки, глоби и актове дейностите на
Коментари Харесай

Скандал на Смокиня! Ще изникне ли огромно заведение на плажа?

 bTV Месец след поредицата от инспекции, санкции и актове дейностите на плаж " Смокиня " край Созопол не престават. Сега бетонни блокове са ситуирани върху пясъка. Концесионерът изясни, че те се назовават бетонни пети и ще бъдат вградени в пясъка и върху тях ще бъде сложена железна структура. Върху нея ще бъде съединена и дървена структура.

Регионалната дирекция за строителен надзор в Бургас ще обяснява преместваем обект ли са структурите на новите заведения.Така, на процедура, не се излива бетон на плажа, което е неразрешено, само че блокчетата дават опция за построяването на солидна сграда върху плажа.

Преди месец след публично неодобрение, че екскаватор разкопава предпазените дюни, активността беше спряна, а концесионерът - санкциониран, не поради дюните, а тъй като новата скица не била съгласувана. По непотвърдена информация в Министерството на туризма е постъпило искане за нощно заведение за 2500 души.

" Няма да се гради нощно заведение, няма да се построява " Бедрум "    или " Какао ", или каквото и да е друго. Изгражда се първокласен бийч бар, с първокласен ресторант, работното време ще е до 2 ч. ", пред bTV Иван Алексив, концесионер на плажа. По думите му по скица на плажа ще има три заведения, съгласувани са с архитекта на общината и са импортирани без забележка.

“Ако има някой, който може върху 100 квадрата РЗП може да ме научи по какъв начин да побера 2500 души, аз съм подготвен да го изслушам. Поколението на плажовете се смени, сега плажовете се посещават от 4 генерации  -  моето, което желае шезлонги и чадъри, тишина и успокоение. Второто желае увеселителни заведения с коктейли и музика. Третото желае детски и кътове. Хората, които желаят диво къмпингуване са срещу построяването на това заведение ". добави той.

Екологът Спас Узунов от “Биоразнообразие " ; съобщи, че хората, които са срещу, са тези, които не желаят да има “ " кочина на плажа ".

Къмпингар е изискал публична информация от Министерството на туризма какво ще се строи.  “Последно получих новата скица, която е утвърдена. В нея виждам две петна на заведения, които считам, че ще бъдат обединени в едно. Много е значимо пред къмпинга да има свободни зони, тъй като хората, които са на къмпинга, те си вървят с чадъри, предходната година нямаше място и бяхме един върху ", описа Атанас Мерджанов, къмпингуващ.

Схемата е заверена в Министерство на туризма на 10 май, ден преди държавното управление да се смени. А в обществените мрежи хората пишат иронично: " Индиректното бетониране на плажовете е по-екологично и хуманно ". От екоинспектората споделиха, че схемата на преместваемите обекти е съгласувана като местонахождение, с цел да не засегне пясъчните дюни. А дали е строителство преценя община Созопол.

Министерството на туризма излезе с реакция: " По предписание на министър Стела Балтова МТ ще извърши незабавна документална инспекция и ревизия на място ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР