btv Хиляди българи отидоха на пазар в Одрин вчера в последен

...
btv
Хиляди българи отидоха на пазар в Одрин вчера в последен
Коментари Харесай

Нашенци: В Одрин всичко е в пъти по-евтино, отколкото в България! Храната е на половин цена!

 btv Хиляди българи отидоха на пазар в Одрин през вчерашния ден в финален опит да си напазаруват евтини артикули. От през днешния ден влизането в Турция става единствено с отрицателен PCR тест. Това докара до скупчване на " Капитан Андреево “. 

Вечерта трафик на пункта при леките коли в посока Турция съвсем няма. В противоположната посока обаче има опашки. Всички, които използваха последния ден без PCR тест да отидат на пазар в Одрин, чакаха, с цел да се върнат назад у нас. И търговци, и Гранична полиция чакат това да са последните опашки на " Капитан Андреево “ през идващите три месеца. Засега турското държавно управление е оповестило, че негативният PCR тест ще е наложителен за всички влизащи най-малко до март.

Хора от цяла България потеглиха на пазар в Одрин, тъй като всичко там, по думите им, е по-евтино. Храната в Одрин също е на половин цена, описват други, които пътуват всяка седмица. Изискването за негативен PCR тест обаче ще оскъпи най-малко със 100 лв. на човек пътните до Одрин. Мярката е до март и доста от хората до тогава ще се въздържат. Преди мярката да влезе в действие, на " Капитан Андреево “ регистрират рекорден трафик.

" В понеделник пасажерите са били към 18 000 с към 8000 моторни транспортни средства, което се приближава до върховете, които имаме и през летния интервал, по времето, когато вървят гастарбайтерите “, заяви Емил Гочев, шеф граничния пункт. 

Изискването за негативен PCR важи и за водачите на камиони. То обаче няма да спре транспорта на артикули. Макар че търговията е главен занаят в Одрин, още преди месец лекарите там сигнализираха, че поради нараствания брой заболели, режимът на влизане в страната би трябвало да се затегне. Към момента мярката важи единствено за влизащите в Турция. Засега България не изисква негативен PCR тест на влизащите на наша територия, оповестява btv.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР