БтвАгресията сред децата е все по-често срещан проблем. Дори най-малките

...
БтвАгресията сред децата е все по-често срещан проблем. Дори най-малките
Коментари Харесай

В първата православна детска градина у нас учат най-малките на търпение

Бтв

Агресията измежду децата е все по-често срещан проблем. Дори най-малките употребяват обидни думи и свиват ръка в пестник.

В една столична детска градина се борят с този проблем, като възпитават децата в християнски полезности, споделя Бтв.
В двора на църквата „ Успение на Пресвета Богородица ” в София се намира първата православна детска градина в България. Тя отваря порти през 2014 година по концепция на отец Йоан Куков.



„ Единствено българските деца, българските младежи са лишени от опцията да учат своята религия, по тази причина и ние започнахме да строим тази детска градина. Построихме я и организирахме образование на деца от ранна детска възраст. Може това да е капка в морето, само че въпреки всичко Господ споделя, в случай че един човек се избави по нашето положително дело, то това ще бъде огромна наслада на небесата ”, споделя отец Йоан.

Детската градина е издигната напълно с дарителски средства и през днешния ден се устоя сама от таксите за образование.



Тя е напълно под крилото на църквата, на е публично приета за образователно заведение от Министерството на образованието и науката.

Веднъж седмично децата посещават храма, като се учат там на самообладание и почитание.



Началото било мъчно, а доверието  на родителите – извоювано с времето. В първите месеци заниманията се посещават единствено от две деца.



Освен знанията по нравоучение децата вършат и своите първи стъпки в знанията по български език, математика и британски, а образователните пособия, с които работят са наложително утвърдени от МОН.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР