bTV 72-годишната Иванка от Световрачене първа вижда крадците, които обраха пенсиите

...
bTV
72-годишната Иванка от Световрачене първа вижда крадците, които обраха пенсиите
Коментари Харесай

Баба Иванка пази пенсията си с пистолет

bTV 72-годишната Иванка от Световрачене първа вижда крадците, които обраха пенсиите на възрастните хора непосредствено от пощенския клон. В момента на обира е на гишето и чака пенсията си.

Признава, че шокът от случилото се за нея към момента е огромен: " Дадох си документите за пенсията и застанах на гишето. Изведнъж излизат трима от вратата, единият с оръжие в средата и две момчета по-малки по този начин с полицейски облекла и с качулки ".

Оказва се, че с изключение на крадците, въоръжена в този миг е и Иванка.

Преди известно време апаши отмъкват пенсията на нейна съседка. Опират нож в гърба ѝ и взимат парите. Няколко пъти обират и вилата ѝ. Възрастната жена живее със брачна половинка си Христо. Той е  болен с диабет. Трудно вижда и мъчно се придвижва. Така преди повече от три месеца си купува газов револвер.

 

Регистрира го и оттогава всеки ден е в чантата. А когато е у дома, и оръжието, и парите ѝ се държат под ключ. " Не съм го употребила изобщо. Вчера не посмях, оня държеше револвер против мен и по какъв начин ще гърмим? Той ще ме убие преди аз да гръмна ", споделя дамата.

Пистолетът беше в чантата и през днешния ден, когато най-сетне съумя да вземе пенсията си от 230 лв.. По думите й тъкмо към датата за пенсиите нападенията зачестявали.

Първото, което ще направи с парите си, е да върне заемите си. И Иванка, и хората от селото се надяват крадците да бъдат хванати по-скоро. Признава, че не се усеща задоволително сигурна да се раздели с газовия си револвер.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР