бТВ 327-те кг кокаин, които разследващите намериха в депо в Студентския

...
бТВ
327-те кг кокаин, които разследващите намериха в депо в Студентския
Коментари Харесай

Епидемията попречила рекордното количество кокаин, намерено в Студентски град, да бъде изнесено

 бТВ 327-те кг кокаин, които проверяващите откриха в хранилище в Студентския град, е трябвало да отпътуват за Русия и Западна Европа, само че останали там поради COVID-19, научи “24 часа " от източник, осведомен с следствието.

Дрогата пристигнала от страна в Южна Америка преди повече от 2 месеца, когато ограниченията по границите не бяха толкоз строги. След това обаче износът му бил рисков и той останал в ателието на задържания склададжия Николай Петров. В разбиването на депото и следствието на канала са взели участие и непознати служби за битка с наркотрафика.

Николай Петров дълго мълчал след ареста си в неделя, само че последователно почнал да си спомня по какъв начин кокаинът се е озовал в наетото от него жилище.

В неделя по здрач, 24 май, патрул на Седмо районно ръководство забелязал мерцедес пред жилищна кооперация в Студентския град. Поведението на лидера било необичайно и усъмнило униформените. Попитали го дали в колата има нещо неразрешено от закона. Той увъртал, заключил автомобила и почнал да нервничи.

Николай е бил пред ателието, с цел да остави пакетите с дрогата там, научи “24 часа ". Полицаите взели ключовете му. С един от тях отворили и ателието, което той наел в кооперацията. Тогава са открити и останалите пакети, подредени в скринове.

До този миг младият мъж не бил прочут на полицията. Нямал престъпно досие и не е осъждан. Често обаче пътувал до Западна Европа, за където е била предопределена стоката.

Пакетите с кокаин са идвали на порции. Трупали се в ателието, а каналът към богатите клиенти на Запад бил осуетен от пандемията и затворените граници.

Николай и бременната му другарка Иглика са възнамерявали да придвижват кокаина на части през границата, допускат проверяващите.

Претърсено е жилището, обитавно от обвинения, в наличието на домоуправител. Наркотикът бил ситуиран в разнообразни елементи на жилището. Голяма част от пакетите били подредени в трикрилен дрешник, без да бъдат обезпечени специфични тайници за тях. 248 пакета от скъпия прахуляк били подредени на три реда в дрешника в спалнята.

Останалите 79 пакета са открити в скрин в кухнята. Всеки от тях е по 1 кг и бил опакован точно в кафява хартия с идентични размери. В наетото от Николай Петров ателие служителите на реда разкрили професионална машина за пакетиране и везна.

Иззетото количество опиат е на стойност към 10 млн. евро, а при улично разпространяване достигало 81 млн. лв., разяснява шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев.

По-голямата част от кокаина бил за пазара в Азия и Западна Европа, заяви Георги Хаджиев. Той посочи, че дребна част от дрогата е трябвало да остане за разпространяване у нас - към 40 кг, колкото са открити в багажника на мерцедеса на Николай Петров.

1/3 от 40-те кг кокаин в колата на склададжията е с рекордната непорочност от 75% Един кг от дрога с такава непорочност се продава за 35 хиляди евро. Останалата част, дружно с примесите достигала 10 млн. лева, разясни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

По последна информация един грам кокаин в София се продава за 140 лева

Николай е работил дълго време в чужбина, а скоро пътувал и до Турция. Разследването на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата продължава с издирването на други българи, забъркани в канала за трафик на кокаин на по-високо равнище от Петров.

В сряда той бе доведен с белезници в съда. Прокуратурата изиска да бъде оставен за непрекъснато в ареста. 31-годишният мъж изискал да пристигна персонално, а не да взе участие по скайп, както се прави от два месеца поради ковид. Петров се появи с тъмни дънки и черно шушляково яке. Носеше защитна маска.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР