бТВ Вкъщи е, чувства се много по-добре след няколко дни

...
бТВ Вкъщи е, чувства се много по-добре след няколко дни
Коментари Харесай

Адвокатът на вербувания ученик: Нямал е никакво намерение да убива хора

 бТВ " Вкъщи е, усеща се доста по-добре след няколко дни в ареста. Обикновено семейство с три деца, с дребен бизнес. Клиентът ми е най-големият. Добър възпитаник е, не първенец, само че добър възпитаник ", съобщи пред Би Ти Ви Емил Велинов, юрист на 16-годишния възпитаник от Пловдив, който бе изработил взривни субстанции след връзка с мъж, представящ се за член на ИДИЛ.

" Родителите алармират за преписка в телефона му с мъж, представящ се за член на ИДИЛ. Тя е на британски. След сигнала ДАНС подхваща ограничения. Започват срещи с психолог. Ученикът е получавал е фотоси, свързани с активността на ИДИЛ. Детето не е обучавано. То е кореспондирало единствено онлайн с този човек. От чисто любознание се интересува от неразрешени неща и леки взривни устройства. Намерените на тавата взривни устройства не могат да провокират гърмеж сами по себе си, в случай че не се дооборудват с нужните неща ", добави юристът.

" Тези неща стоят там повече от месец. Ако това дете е желало да ги употребява за нещо през това време - щеше. Бил е измамен от индивида, с който е разговарял, от чисто любознание. Нямал е никакво желание да убива хора. В неговата глава в никакъв случай не е имало такава мисъл. Това дете се грижи за личното си братче - толкоз жалостиво и положително дете. То е избавило човешко създание - братчето си. Този човек не може да се твърди, че желае да нарани някого ", изясни Велинов.

От думите на юриста стана ясно, че ученикът от Пловдив приел исляма за 2 часа, след това размислил и още веднъж приел християнството. " Книгата е купена от татко му, с цел да прочете какво съставлява ИДИЛ, с цел да разбуни заблуждението, в което е попаднал сина му ", сподели още бранителя на 16-годишния юноша.

" Наказанието, което планува Наказателният кодекс, е от 2 до 8 години отнемане от независимост. Нека дребният да понесе някакво наказване, само че дано да е заслужено и да е на база събраните доказателства, не знам какви ще са те ", приключи Велинов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР