БТВ > Снимка:АрхивСъстоянието на пациента е стабилизирано в момента, но продължава

...
БТВ
> Снимка:АрхивСъстоянието на пациента е стабилизирано в момента, но продължава
Коментари Харесай

Отстраниха тумор от пациент с коронавирус

 БТВ > Снимка:Архив
Състоянието на пациента е нормализирано сега, само че продължава да е тежко и той се намира в реанимация на Коронавирус структурата на Александровска болница, заяви доктор Петър Грибнев пред " БТВ ". 

Оперативната интервенция е била същинско предизвикателство, защото става въпрос за 80-годишна жена с доста съпътстващи болести. При постъпването ѝ в болничното заведение ѝ е изработен тест за ковид у той се е оказал позитивен.

" Драстично се трансформира в сходни случаи обстановката. Операцията сама по себе си не е нещо фрапантно, само че се трансформира подготовката за нея “, изясни доктор Манол Соколов.

Хирурзите носят същите скафандри като лекарите в отделенията за заболели с ковид, а от горната страна поставят екипите за интервенция. Това усложнява в допълнение работата им, а тъй като интервенцията е била близо три часа, очилата им са се изпотили и те са изгубили видимост, обясниха двамата лекари.

Още при започване на пандемията е бил направен логаритъм за подобен интервенции и лекарите са били подготвени за такива случаи, сподели доктор Грибнев.

Той, както и доста негови сътрудници, са се ваксинирали още при започване на годината, а това понижава риска за заразяване или за тежко изкарване на заболяването.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР