bTV окраде една от звездите, с които изгря в родния ...

bTV окраде една от звездите, с които изгря в родния

bTV окраде Иван Звездев

bTV окраде една от звездите, с които изгря в родния ефир още на старта си преди години. Това е готвачът Иван Звездев. Той водеше едно от първите кулинарни излъчвания в малкия екран - “Бон апети ", а по-късно и „ Кухнята на Звездев ". Името на новото шоу на канала - “Вкусът на България ", е същото като на готварската книга на Звездев, която е на пазара от месеци, написа fakti.bg.

Ако bTV не е платила авторски права на Иван Звездев за заглавието на новото си кулинарно предаване, сигурно би трябвало да го направи. Неоспорим факт е, че неговата книга е била на пазара доста преди шоуто „ Вкусът на България " да види бял свят. Ето за какво малкия екран или би трябвало да купи правата за заглавието от готвача, или да смени името на предаването си с нещо автентично, измислено от хората, които работят по него. В противоположен случай може да се приказва за плагиатство, а Звездев да търси правата си в съда.

Като се изключи заглавието, „ Вкусът на България " е шоу, каквото до момента не е правено от българи. Водещата Мария Жекова, която победи в последния излъчен досега сезон на „ Мастършеф ", се среща с хора от селата, с цел да търси обичайни предписания, артикули и способи за подготвяне на храната. Нещо сходно правеше Андре Токев в „ Ловци на храна ", единствено че той се съсредоточаваше и към историческите забележителности на съответните селища, в които гостуваше. Със заглавието на предаването си обаче тя и хората, с които работи, могат да бъдат упрекнати в кражба от сътрудника на Жекова Звездев.

Самият той в последно време не се появява по малкия екран, само че не престава да готви пред аудитория по събори и разнообразни събития, свързани с кулинария. Освен това води графа в интернет, в която в последно време, също като Мария, показва истински предписания от предишното. Едно от последните ястия, които е посочил на своите почитатели, да вземем за пример е от готварска книга от 1940 година Така че в това отношение също има много допирни точки сред неговата графа и шоуто на Жекова. Разликата е, че евентуално по финансови аргументи Звездев не обикаля България, с цел да готви, а употребява личната си кухня.

Предаването „ Вкусът на България " потегли на 24 септември с едночасов епизод, в който феновете видяха къщата на водещата, след това гостуваха в родопското село Осиково, а най-после и в село Гела. Водещата им сподели доста ястия, само че сготви единствено по две предписания. Занапред предаването ще е на половина по-кратко и ще върви всяка събота. Колко сезона ще има, не е ясно. Говори се, че към този момент е плануван единствено един този, който се излъчва сега. Но в случай че рейтингът е добър, може да има и продължение.

Източник: skandal.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg