bTV научи, че в проектокабинета се очаква да има солидно

...
bTV научи, че в проектокабинета се очаква да има солидно
Коментари Харесай

Как може да изглежда проектокабинета на проф. Габровски?


bTV научи, че в проектокабинета се чака да има солидно дамско наличие и точно на тях да бъдат поверени основни браншове от ръководството на страната. Очаква се да няма нито един представител от познатите лица на ГЕРБ, нито министри от служебния кабинет. Проектокабинетът е подготвен на 100% и за всяка позиция има министър, а едно от имената, за които научихме, е това на Драгомир Заков.

Драгомир Заков
Снимка: bTV


Той беше определен от " Продължаваме промяната " за министър на защитата в предходния кабинет. Замени Стефан Янев след оставката му поради изявлението, че Русия води " военна интервенция " в Украйна. Преди кабинета „ Петков “, Заков е бил представител на България в НАТО, по времето на ръководството на ГЕРБ.

През почивните дни номинираният за министър председател проф. Николай Габровски е финализирал листата с претендентите за министри, който на следващия ден ще бъде показан пред президента. Делян Добрев отхвърли членове на ГЕРБ да са търсили поддръжка за проектокабинета от други парламентарни групи.

" Ние не канибалстваме в другите парламентарни групи – по този начин, както се случваше преди “, съобщи той.

Добрев реагира и на появилото се в общественото пространство име на Драгомир Заков за външен министър, който беше част от кабинета " Петков ".

„ Нито мога да го потвърдя, нито да го отрека. Но ще ми бъде доста забавно, в случай че това е правилно, по какъв начин ще гласоподават в сряда сътрудниците от " Продължаваме промяната ", тъй като в случай че те не го поддържат, имат потребност от психиатър. Не може март да предложиш някого за министър, да го избереш, а девет месеца по-късно да гласуваш против същия този човек “, съобщи още Делян Добрев.

Реагираха и от " Продължаваме промяната " - каквито и хора да влязат в проектокабинета " Габровски ", ще гласоподават „ срещу “.

„ Обществото би трябвало да е нащрек, да не получи едно аватарно държавно управление, обгърнато в целофан и оттова да изскочи Бойко Борисов “, съобщи Настимир Ананиев от Политическа партия.

И „ Демократична България “ с твърда позиция.

“Няма да подкрепим мандат на ГЕРБ “, съобщи Ивайло Мирчев от Демократична България.

Движение за права и свободи ще вземе решение по какъв начин да гласоподава на среща на управлението на партията във вторник.

„ Всякакви отзиви на партии и партийци до решението на ЦОБ на Движение за права и свободи са откровени неистини и операции с оглед личното им оцеляване “, обясниха от партията.

Утре проф. Габровски ще отиде с директория с министри при президента.

„ Нека пристигна на следващия ден, аз виждам, че по всяка възможност те продължат да работят за образуваните на кабинет “, съобщи президентът.

Очаква се проектокабинетът да бъде гласуван в залата в сряда или в четвъртък.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР