БТВ е пред продажба, сделката ще бъде осъществена до местните

...
БТВ е пред продажба, сделката ще бъде осъществена до местните
Коментари Харесай

Задава се сделката на века – ГЕРБ и ДПС си купуват БТВ за 200 млн. евро

БТВ е пред продажба, договорката ще бъде осъществена до локалните избори, научи ПИК.

 

Семейството на загиналния милиардер Петер Келнер от година и половина пробва да се освободи от собствеността си в България. Доскоро любимец за нов покупател бе телекомуникационният колос А1. Твърди се обаче, че договорката е пропаднала към последния парламентарен избор през април напълно по политически аргументи.

 

Сега любимец за БТВ е задграничен консорциум с централа Лондон, зад който стоят обединените ползи на политици от Движение за права и свободи и ГЕРБ, гласи мълвата в медийните среди.

Всъщност Доган и Бойко Борисов ще си купят телевизия по схемата Нова в интервала, в който тя бе благосъстоятелност на олигарха Кирил Домусчиев, разкри сбито пред ПИК новинарски началник в БТВ, поискал анонимност по обясними аргументи.

 

ГЕРБ и Движение за права и свободи се нуждаели от БТВ, с цел да укрепят дефинитивно монопола си във властта и контрола върху обществения живот в страната.

И сега публицистиката и новините в малкия екран се командват от човек, доближен до Банкя и Сараите – милионера Спас Русев. Той спуска черни описи със неразрешени тематики и събеседници и направлява боса на новините Антон Хекимян. Сега обаче, след договорката, всичко става публично, разясняват източниците на медията ни.

 

В съсловието се загатва импровизирано цифрата 200 милиона евро.

След покупката БТВ евентуално ще смени обиталището си и ще се реалокира в старите студиа на ТВ7 край Герман. В момента медията е чартърен в „ дребното НДК “, където от години заплаща алегоричен наем на страната.

 

pik.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР