bTV е партньор на кампанията Европейски съюз - по-защитени заедно.

...
bTV е партньор на кампанията Европейски съюз - по-защитени заедно.
Коментари Харесай

„Защитени заедно”: Кои са невидимите герои на всекидневието ни?

bTV е сътрудник на акцията " Европейски съюз - по-защитени дружно ". Тя протича на територията на всички страни от съюза. По този мотив малкия екран ни ще излъчи три серии на bTV Репортерите, отдадени на " Героите измежду нас ".

Това са хора, които не търсят самопризнание, а просто си правят работата. Тези „ невидими” герои не попадат постоянно в светлините на прожекторите, само че са се посветили на това да сме по-защитени, по-спокойни, да живеем по-подредено в една по-красив и чиста страна.

Автори на филмите са публицистите Росен Цветков и Борислав Лазаров. В две елементи Росен Цветков ще опише за трафика на хора за полова употреба, а Борислав Лазаров за един предпазен тип птица, която България би трябвало да опази за света.

„ Филмите в границите на акцията ги заснехме в няколко страни. В моя случай в Испания, Холандия и България. Снимахме за трафик на дами за полова употреба. Група, която е разрушена през 2017 година в България и Испания. Идеята беше да разкажем за хората, които са я разрушили. Направихме и освен това – излязохме от разказите на „ невидимите” герои и взехме решение да създадем лично следствие, с цел да забележим дали бизнесът с дами към момента съществува на това място”, описа в „ Тази сутрин” Росен Цветков.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Пътувахме доста. В Испания прекарахме много време, с цел да забележим какво се случва от близко на така наречен „ улица на Ада”. Мястото, където са проституирали в предишното дамите, които са трафикирани. Успяхме да се срещнем както с девойки, които са към момента там, по този начин и с един от хората, който е разследван като част от високото равнище от организацията”, описа още журналистът.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Аз описвам за едни хора, които са се посветили на това да спасят заплашен тип птица - червеногуша гъска. По една случайност тя избира всяка година да зимува в България. Учените не престават и сега да търсят аргументите за какво идва тъкмо в този регион. Видът е заплашен в целия свят и тези хора се грижат за него. Огромна част от отговорността за оцеляването му е точно на България”, описа Борислав Лазаров.

Снимка: btvnovinite.bg

Филмът му за опазването на червеногушата гъска можете да гледате в bTV Репортерите тази събота, 23 март, а двете елементи за трафика на хора на Росен Цветков – на 30 и 31 март.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР