БТК (позната още с търговската си марка "Виваком") се сдоби

...
БТК (позната още с търговската си марка "Виваком") се сдоби
Коментари Харесай

Официално! Виваком е продаден за рекордните 2.5 милиарда лева

БТК (позната още с комерсиалната си марка "Виваком ") се снабди с шестия си подред притежател. Това е медийната група "Юнайтед Груп ", в която мажоритарен акционер е лондонският фонд BC Partners, се вижда от данните, вписани в Търговския указател. От компанията потвърдиха, че имат нов притежател. Вероятно "Виваком " ще заяви измененията в собствеността си с публично известие в понеделник.
Премахнати са запорите, наложени преди този момент от синдиците на КТБ поради заем от банкрутиралата банка и от антикорупционната комисия.
Цената по договорката не е оповестена публично, само че съгласно няколко източника, представени от в. "Капитал ", става дума за 1,3 милиарда евро или към 2,5 млрд.лв. Това прави договорката най-голямата в най-новата българска корпоративна история. До този миг сходни суми не са плащани за компании, основани в България. Факт е, че БТК заявява годишни облаги от по над 200 милиона лв. в последните години, тъй че рекордно високата сума, броена за нея, може да бъде окачествена като "справедлива ", разясняват финансисти.
Досегашният главен акционер Спас Русев разгласи преди няколко месеца, че преди години той е купил мобилния оператор за 750 млн. евро. Той остава и в новия контролен съвет на БТК. Освен него там са представители на BC Partners и "Юнайтед Груп " - Николаос Статопулос е изпълнителен шеф на английския фонд, Стилианос Илиа е негов ръководещ шеф, Драган Шолак е създател на "Юнайтед Груп ", а петият човек в борда е Виктория Боклаг, която пък е основен изпълнителен шеф на "Юнайтед ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР