БТА Три от новите пет положителни проби за коронавирус в Благоевградска

...
БТА
Три от новите пет положителни проби за коронавирус в Благоевградска
Коментари Харесай

Три от новите положителни проби за Covid-19 в Благоевградско са на деца

 БТА Три от новите пет позитивни проби за ковид в Благоевградска област са на деца от Симитли. Двама пациенти са настанени в болница, единият от тях е здравна сестра от Гоце Делчев. В Банско е открита прясна зараза при съветски жител, който с жена си е в курорта от началото на февруари.

Медицинската сестра от Гоце Делчев, която работи в администрацията на лечебното заведение, се е лекувала от пневмония във вътрешното поделение на болничното заведение, заяви доктор Жупанова от РЗИ.

1533 индивида от Банско  са изследваните до този миг в границите на всеобщия скрийнинг в курорта, който стартира на 12 април. При шестима е потвърдена прясна вирусна зараза, само че без тежки сиптоми. С ранни и късни антитела са били 28, а 46 са  преболедували инфекцията и имат  късни  антитела. 

Руски жител е дал позитивна проба за ковид с някои от присъщите признаци на болестта. Засега той се лекува в домашни условия, като под карантина е и брачната половинка му. Семейството е пристигнало в Банско при започване на февруари на отмора в личното си жилище.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР