БТА Сблъсък с президента не сме имали. Това беше институционално искане.

...
БТА
Сблъсък с президента не сме имали. Това беше институционално искане.
Коментари Харесай

Гешев: Ние сме богата държава, просто се краде много

 БТА Сблъсък с президента не сме имали. Това беше институционално искане. Според мен процедурата е ясна. Прокуратурата има доста огромен капацитет, който не е употребила доста време. Живеем в лична страна, взимаме положителни заплати, член сме на Европейски Съюз, тъй че нямам терзания, че ще се изтощи прокуратурата. Единственото, което можем да създадем, е да дадем на българските жителите това, което чакат, а то е повече правдивост. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев пред БНР.

По думите му, няма неразкрито съвсем ликвидиране предходната година, с изключение на едно поръчково.

" Нямаме стотиците престрелки сред наркобанди. Една да се случи в България и ще падне държавното управление. Ние сме богата страна, просто се краде доста. И вторият проблем е битовата престъпност. Тези проблеми могат да бъдат сведени до естествени граници, просто би трябвало да си вършим работата ", сподели още Гешев.

" Няма по какъв начин да се твърди, че това е някакъв реванш. Това е някаква политика на президента да не подписва указите от първия път. Не може никой да му се сърди, тъй че аз в това не виждам никакъв проблем ", добави Гешев по отношение на връзките му с президента Румен Радев.

" Да те кани консултант, който евентуално е този Митко, на който е предоставено да смачка една инспекция, е обидно към институцията. Есемесът естествено, че беше общителен. С мен напоследък всички са общителни. Моето надълбоко схващане е, че прокуратурата би трябвало да изяснява своите дейности. Ние не се тормозим от истината, само че очевидно други се ", изясни той.

Гешев съобщи, че ще бъде направено всичко допустимо България да прибере Васил Божков. Той даде за образец и случаите с Арабаджиеви и Баневи. По тематиката с изгонването на Цветан Василев, основният прокурор счита, че виновността е на сръбските управляващи, а не в българската страна.

" Хората, които работят в съда, работят под извънреден стрес, събота и неделя. Във всяка конструкция има черни овце. Въпросът е да локализираме проблемите си и да ги решаваме. Всеки би трябвало да си поема отговорност. Проблемите на съда са за Лозан Панов. Това, което направиха Съединени американски щати, са дейности съгласно тяхното право. Това е политически и юридически инструмент, който те употребяват, с цел да ни подкрепят в битката с корупцията. За мен това са партньорски дейности ", разяснява Гешев. За статута на Андон Миталов той бе безапелационен, че би трябвало да бъде запитан Лозан Панов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР