БТА Сбъркахме по много направления за справяне с пандемията последните месеци,

...
БТА
Сбъркахме по много направления за справяне с пандемията последните месеци,
Коментари Харесай

Правим най-малко PCR–тестове в Европа, първи сме по смъртност в света

 БТА Сбъркахме по доста посоки за справяне с пандемията последните месеци, обстановката е извънредно трагична, защото за последните 6 седмици България изпревари по непотребна смъртност три от най-засегнатите държави – Съединени американски щати, Англия и Испания “, разяснява в " Преди всички “ по БНР. Антони Рангачев, учител по математика в Университета на Чикаго и създател на проучване за Covid-19 в България. 

" Това е смъртност освен от Covid-19, само че и вследствие от колапса на здравната система – това са случаите на пациенти с инфаркт и инсулт, за които е нямало бърз достъп до здравна помощ.

Това за България е най-характерният индикатор, само че има и нещо друго - България прави минимум проби в Европейския съюз и от Балканските страни, Северна Македония прави повече тестове на глава от популацията, освен това – ние сме преди всичко в света по смъртност на глава от популацията, не в Европейски Съюз, както се твърди, а сме на 27-а позиция по заболеваемост. Тази фрапантна разлика може единствено да ни каже, че ние сме на сляпо за развоя на пандемията във връзка с PCR– тестванията, по тази причина тестването не ни е индикатор ", поясни специалистът.

За образец той даде, че в доста страни хората се тестват гратис на открито по парковете, пред магазините.

" Сега може би сме постигнали някакво сериозно равнище на смъртност, само че идват празници, мерките тук са извънредно меки, по света се вземат драконовски ограничения, а у нас доста не се моли по какъв начин да преминат празниците и януари може да се трансформира в един огромен взрив - на фона на изморените медици и неналичието тук-там по лечебните заведения... ", предизвести специалистът. 

И още:

" В Чехия понижиха на половина приетите в болница с фрапантни ограничения, които действително работят - на всяко домакинство се разрешава по един външен контакт, вечерен час, възбрана за продажба на алкохол, съкращаване на броя на чиновниците до 50 на 100, един километър радиус за овакантяване на жилището ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР