БТА Прокурори и съдебни служители се събраха на мълчалив протест пред

...
БТА
Прокурори и съдебни служители се събраха на мълчалив протест пред
Коментари Харесай

Иван Гешев излезе на протест с магистратите

 БТА Прокурори и правосъдни чиновници се събраха на безмълвен митинг пред Съдебната палата в София. Главният прокурор и членове на Висш съдебен съвет също бяха там.

Недоволството на магистратите е против признатите през вчерашния ден на първо четене от правната комисия на Народното събрание законодателни промени, които плануват закриване на профилираните Съд и прокуратура.

Гешев изясни,че е измежду прокурорите на митинга не като основен прокурор, а като прокрурор и магистрат, с цел да поддържа сътрудниците си, които желаят да пазят ползите на българското общество.

Смятаме, че опитите посредством " незабавно лобистко " законодателство " да се унищожат профилираните структури не е в полза на българските жители и общество, съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева. Според нея задачата на тези законодателни промени е или в полза на обвинени лица с финансови благоприятни условия или се пазят непознати национални ползи. Милева добави, че в този миг безмълвен митинг на прокурори има и пред други правосъдни покои в страната.

От управлението на прокуратурата показаха, че ще уведомят европейските институции за заплахата от нарушение на върховенството на правото в България и действителната заплаха от изтриване на постигнатия от страната ни прогрес в региона на правораздаването и вътрешен ред. Като допълват, че е налице " неприемлив политически напън върху самостоятелната на правосъдна власт и нарушение на правилото за разделяне на управляващите ".

След траялия 15 минути безмълвен митинг, основният прокурор благодари на събралите се негови сътрудници и зави, че се усеща горделив от това,че е Главен прокурор, след което беше изпратен с ръкопляскания.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР