БТА През март ще достигнем момента, в който всеки един български

...
БТА
През март ще достигнем момента, в който всеки един български
Коментари Харесай

Д-р Пенчев: През март всеки българин ще избира ваксината, сега слагаме наличните

 БТА През март ще достигнем момента, в който всеки един български жител ще може да се имунизира, с която ваксина той пожелае. Това сподели пред Българска национална телевизия шефът на Столичната районна здравна ревизия доктор Данчо Пенчев.

Директорът на РЗИ-София се обърна към лекарите с апел дози от имунизациите да не се бракуват, а деликатно да се уточни броят на отворените ваксини и искащите. И успокои, че в случай че се наложи, ще бъде осъществена релокация от други районни здравни инспекции, тъй че да бъдат задоволени потребностите на София.

Логистични проблеми, свързани с имунизациите, в София няма, сподели още доктор Пенчев и продължи: Към момента в инспекцията има над 5000 дози от " Астра Зенека ". В четвъртък се чакат 12 хиляди дози " Модерна ", а до края на седмицата към 53 хиляди " Астра Зенека ". Основните количества, които ще влязат в България през март, са над половин милион дози от другите типове. Тогава е изцяло допустимо да достигнем досега, в който всеки един жител на България би могъл да избере имунизацията, с която да бъде имунизиран, съобщи Пенчев.

В момента имунизираме с налични количества. Ние получаваме количества и типове ваксини според от контрактуваните връзки на Европейския съюз и Европейската комисия с производителя. И в други елементи на Европа има редукция на количества, закъснение на доставки, това не зависи от нас. Нормално е да има опашки в първите дни, когато не е достигната естетика, искащите ще бъдат разпределени вярно. Не можем да приказваме за неорганизираност, ние не можем да решим с вълшебна пръчка всички проблеми, добави шефът на Столичната районна здравна ревизия.

Той бе безапелационен, че зелените коридори и имунизацията в почивните дни е вярно решение.

Продължава имунизирането на лекари и учители от фаза 1 и 2. Не може да чакаме хората от фаза 1 и 2 и по този метод да забавяме процеса на другите, които желаят да се имунизират. Един флакон съдържа няколко дози, би трябвало деликатно да се имунизират хората с първа игла, има и такива от втора игла, които се постанова да бъдат отлагани по една или друга причина - да вземем за пример физически дискомфорт. Нашата цел е да не бракуваме дози от имунизациите, сподели още Данчо Пенчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР